Erőfelmérőnek is jó lesz a szerbiai túra

Erőfelmérőnek is jó lesz a szerbiai túra
Ökölvívás – Rangos nemzetközi versenyen bokszol a debreceni Nagy Tímea.

A DVSC kétszeres világbajnoki bronzérmese, Nagy Tímea a héten Szerbiában teszteli tudását, a január 9. és 12. között Zrenjaninban megrendezendő rangos nemzetközi viadalon lép ringbe.

Jól sikerült Tímeának a 2012-es esztendő, eredményeit a Magyar Ökölvívó-szakszövetség respektálta, másodszor választották a debreceni sportolót az év legjobb női öklözőjének.

Edzője is elkíséri

Timi november közepétől elsősorban kondicionáló jellegű edzésmunkát végzett, a szakmai gyakorlásokat csak nemrég kezdte el. A szerbiai verseny a felkészülés szempontjából nem a legjobbkor jött, de a női mezőnyben kevés a rangos európai verseny, így nem volt kérdés Timi számára, hogy ott a helye a zombori tornán. – Valóban nem túl sok kesztyűs edzés áll mögöttem, de bízom benne, jó formát tudok mutatni Zrenjaninban. Könnyebbség lesz számomra, hogy egyesületi edzőm, Salánki László is elkísér Szerbiába, így fel tudja mérni a súlycsoportom színvonalát. Ez a jövő szempontjából fontos lehet, meghatározhatja az edzésmunkánkat – mondta Timi, aki az olimpiai súlycsoportban, 75 kilogrammban bokszol Szerbiában.

HBN–BZ