„Érnek az újabb Dzsudzsákok”

A bajnokcsapat
A bajnokcsapat - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – A debreceni és a fővárosi fiatalok közös csapata rangos tornát nyert Olaszországban.

Igazán kellemes húsvéti futballünnep elé néztek a DHSE Olasz Focisuli ifjú titánjai, akik az MTK Mészöly Focisulisulival és a Haladás VSE lurkóival április 4-6-ig Olaszországba, Sarzana városába kaptak meghívást a Torneo Tatain nemzetközi utánpótlás tornára. A résztvevők között olyan nagynevű ellenfelek voltak, mint például az AC Milan, a Torino, a Parma, a Lazio, a Livorno, a Chievo, a Juventus, a Bologna vagy a német 1860 München.

A debreceniek a 2004-es kategóriában a „Mészöllyel”, míg a 2006-os korosztályban a Haladással alkottak egy gárdát. A megmérettetésre 18 csapat kapott meghívást korosztályonként, a lebonyolítás 3 hatos csoportban zajlott. A 2006-osok az AC Milan fiataljai mögött a második helyet szerezték meg a csoportban, így a 4-6. helyért játszhattak a Juventus és a Livorno ellen körmérkőzést. Előbbitől 2-0-ra, utóbbitól pedig 1-0-ra kaptak ki és így az előkelő 6. helyet szerezték meg.

A 2004-esek végig szépen meneteltek a csoportban. Egy döntetlen mellett csupa győzelem szerepelt a nevük mellett, majd következett az utolsó meccs a csoportelsőségért a Chievo ellen, amit 3-2-re megnyertek, így bekerültek a hármas döntőbe, a másik két csoport győztesével, a Lazióval és a Torinóval együtt. A körmérkőzés a Torino-Lazio 1-0-ás derbivel indult, majd az Olasz FS/MTK Mészöly FS–Lazio 0-1-es párharccal folytatódott. Következett a Focisuli-Torino derbi! A fantasztikus hangulatú meccsen a magyarok 3-0-ra legyőzték a tavalyi győztest és több rúgott góljuknak köszönhetően megnyerték a tornát. A torna kapus különdíját a debreceni Varga Balázs érdemelte ki.

A cívisvárosiak edzője, Hegedüs Tamás így értékelte a látottakat: Sok nemzetközi tornán vett már részt az Olasz Focisuli Olaszországban, de ilyen rangos tornára „bejutni” illetve 1. helyen végezni – szinte lehetetlen egy külföldi csapatnak. Ez legalább nagy olyan tett, mintha felnőtt magyar focisták érték volna el ezt az eredményt nagynevű ellenfeleik ellen. A Torino elleni 2004-es döntőben a sok száz néző mind nekünk szurkolt – életre szóló élmény volt ez minden gyerek számára. A mieink több nemzetközi tornán is szerepelnek folyamatosan, s az ilyen rendezvények sokat segítenek fejlődésükben. Legközelebb a 2005-ös és a 2003-as csoport utazik hasonló erős tornára Olaszországba. Biztos vagyok benne, hogy több játékosunkkal felnőtt korban is találkozunk majd a Nagyerdei Stadionban, azaz érnek az újabb Dzsudzsákok.

HBN


A debreceni résztvevők névsora

2006-os korosztály: Szőke Dániel, Zöld Bence, Nemes Noel, Hadházi Szabolcs, Barta Donát, felkészítő edzők: Szabó László és Harcsa Csaba

2004-es korosztály: Varga Balázs, Grezsu Botond, Kiss Péter, Batai Tamás, Szabó Vencel, Hajzer Attila, Bagdi Róbert, felkészítő edzők: Hegedüs Tamás és Jeremiás Gergő
Sporthírek


hirdetés