Erkélyláda a birtoka

Akt.:
Erkélyláda a birtoka
© Fotó: HBN-archív
Érdekes, hogy miközben az elmúlt hónapokban Debrecenben arra is volt példa, hogy valaki (befektetési céllal) hat új lakást vett meg az egyetemhez közeli társasházban, a Naplónak nyilatkozó emberek vidéken hírét sem hallották semmiféle lakáspiaci árrobbanásnak. Petneházi Attila jegyzete.

A pénzesebb városi népnek alighanem tele lett a hócipője azzal, hogy lassan már neki kell fizetni azért, hogy a pénzét használja a bank, ezért aztán mind egy szálig kivették a bankbetétből a milliókat, és jól befektették; akár egyszerre több lakásba is.

Még mielőtt bárki azt mondaná, hogy könnyű annak befektetni, akinek van miből (vagy aki el nem itta?), érdemes leszögezni, hogy faluhelyen is van ám pénz, legfeljebb nem arra költik az ott élők, amire a városiak. Miként az egyik kisvárosi polgármester mondta volt: feléjük manapság kétféle értékálló befektetésre esküsznek az emberek; az egyik az aranyrúd, a másik pedig a termőföld. És minekutána az ő környékük a magyar mezőgazdaság egyik fellegvára, talán érthető, hogy népszerűség tekintetében az anyaföld mindent visz. Ellentétben azzal a tizedik emeleti panellakóval, aki számára négy erkélyláda testesíti meg a földbirtokot…

– Petneházi Attila –


Főleg az Újkert és a Vénkert lakásárai robbantak hatalmasat
Érdekes, hogy miközben Debrecenben egy 45 négyzetméteres, az egyetemhez közel lévő új társasházi lakásért szemrebbenés nélkül kifizetnek 19 millió forintot, Nagyhegyesen a gyönyörű kertes házaiktól hónapok óta hiába próbálnak szabadulni a frankhitel csapdájába esett családok.

hirdetés