Erkély jelenet, avagy tolvajok az erkélyen!

Erkély jelenet, avagy tolvajok az erkélyen!
Az erkélyén bújt meg a rendőrök elől az a két fiatal, aki lopási szándékkal keresett fel egy épülőben levő pápai épületet.

A Pápai Rendőrkapitányság ügyeletét egy magát megnevezni nem kívánó személy tájékoztatta január 3-án arról, hogy egy pápai lakatlan házból épp a hívást megelőzően adott ki két személy egy parabolaantennát. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, majd egyikük bemászott a félkész házba, és gyanítva, hogy az elkövetők még mindig bent tartózkodhatnak, a keresésükre indult. A földszinten körülnézve senkit nem talált, ezért elindult az emeletre. A lépcsőn felérve kijutott egy félkész erkélyre, ahol rátalált két falhoz lapuló fiatalemberre.

A fiatalok kezdetben arra hivatkoztak, hogy a házba begurult labdájukat keresték, majd később beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy azért mentek be a házba, hogy ott körülnézzenek, és amennyiben találnak valamit, azt kilopják onnan. Volt egy harmadik társuk is, aki az utcán várt rájuk, de miután átvette tőlük a talált két parabolaantennát, távozott. Ők visszamentek a házba, hogy további zsákmány után nézzenek, ám hamarosan megérkeztek a rendőrök, ezért az erkélyen rejtőzködtek el.

A három férfi ellen lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

 

Címkék: , ,