Sport

2013.06.12. 13:11

Nagy csatákat hozott a verseny

Debrecen - Izgalmakban és debreceni sikerekben is bővelkedett a gombfocisok hétvégi viadala.

Debrecen - Izgalmakban és debreceni sikerekben is bővelkedett a gombfocisok hétvégi viadala.A DEAC-DALC gombfocisai látták vendégül a hazai mezőny színe-javát a nyolcfordulós kvalifikáció ötödik és hatodik körében. A nagy küzdelem és a jó meccsek adva voltak, így egy igazán remek gombfoci versenyt láthattak azok, akik ellátogattak az "Ifiházba". Arra viszont a legjobbak sem számítottak, hogy az eddigi versenyek közül a legizgalmasabbat produkálják a játékosok, ugyanis ennyire szoros és kiélezett küzdelem még nem jellemezte a sorozatot. Az első és a hatodik versenyző között öt pont volt a differencia a végelszámolásnál.

Vegyes eredmények

A jövő évi Eb-re készülő, és a válogatottságért küzdő gombfocisok mérték össze tudásukat: az első játéknapon a hazaiak egyik kiválósága, Puskás László borzolta a kedélyeket, ugyanis a teljes mezőnyön átgázolva zsebelte be a megérdemelt első helyért járó díjat. A debreceni versenyző teljesítménye azért érdemel figyelmet, mert csak most, az ötödik körben csatlakozott a kvalifikációba, és ezzel újabb játékos került az ötfős válogatottság közelébe az eddigi kettő mellé. Mellettük még Tiszavasvárit és Budapestet képviselő játékosok esélyesek bekerülni a legjobbak közé.

Vasárnap már komolyabban vette mindenki a küzdelmeket, ebből kifolyólag a mérkőzések is kiélezettebbek lettek. Az előző napi remek forma már mit sem ért, talán csak a Tiszavasváriból érkező Farkas Gábort lehet megemlíteni, aki szombaton második lett, míg vasárnap megnyerte a versenyt, ezzel a torna legjobbjaként zárt. Debreceni vonatkozásban sem termett már annyi siker a második napon: Puskás Zoltán egyet javítva a negyedik lett, míg testvére, Puskás László pedig az előző napi győzelmét követően a vasárnapi összecsapások után csupán a hatodik helyet szerezte meg. Kettejük közé a szintén debreceni Kiss Levente verekedte be magát. A hajdúsági versenyzők összesítésben ugyan őrzik még válogatottbeli pozíciójukat, de a következő versenyeken nagyobb összpontosításra lesz szükségük, ha fel akarják húzni jövő áprilisban a címeres mezt.

A sorozatból még két forduló van hátra, az egyik Mezőberényben lesz, míg a záróösszecsapásnak ismét Debrecen ad majd otthont, ahol ünnepélyes keretek közt hirdetik ki a válogatott összetételét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!