Érezni, mikor kell visszavenni

Pénteken 18 órától a B. Braun Gyöngyös otthonában lép pályára a Balmaz.
Pénteken 18 órától a B. Braun Gyöngyös otthonában lép pályára a Balmaz. - © Fotó: HBN
Balmazújváros – A Gyöngyös elleni idegenbeli meccsel kezdi meg a rájátszást a Balmazújváros.

Két hete, a PLER Budapest felett aratott sikerrel befejeződött a Kőnig-Trade Balmazújváros számára a férfi kézilabda NB I. alapszakasza, melyet az utolsó helyen zártak az újonc újvárosiak. Füzesi Ferenc tanítványai így az alsóházi rájátszásban küzdhetnek tovább a bennmaradásért –körmérkőzéses rendszerben, tíz fordulón át csatáznak majd öt együttes, a Gyöngyös, a Mezőkövesd, a Cegléd, a PLER és a Komló ellen.

Elsőként pénteken 18 órától a B. Braun Gyöngyös otthonában lép pályára a Balmaz. A hevesiek a hetedik helyen zártak, és 18 ponttal kezdhetik meg a play off-ot. Kétszer is összecsapott már az elmúlt hónapokban a két gárda, először, még szeptember elején nagyszerű, 25–23-as újvárosi siker született, majd a „visszavágón”, szoros derbi végén a gyöngyösiek örülhettek (28–25).

Egységesek

– Az elmúlt két hét arról szólt, hogy minél jobban összecsiszolódjon az együttesünk, és finomítsuk a taktikánkat. Ugyan egy betegséghullám hátráltatott minket, de úgy érzem, sikerült elvégezni azt a munkát, amit elterveztünk, és az új játékosok is egyre inkább kezdenek beilleszkedni – mondta el érdeklődésünkre Oláh Zoltán, a hajdú-bihariak kapusa, aki szerint most előröl kezdődik minden.

– Sokat dolgoztunk eddig is a bennmaradásért, és ezután is mindent meg fogunk tenni érte. Ugyan továbbvittük a pontjainkat, de mégis egy új bajnokság kezdődik. Szerencse is kelleni fog, de úgy érezzük, ki tudjuk harcolni a tagságunk megtartását. A csapatunknak mindig szüksége van egy-két-három olyan emberre, aki húzza a többieket, bízunk benne, ebben nem lesz hiba a Gyöngyös ellen sem. Riválisunk egy fiatal, egységes társaság, viszont hullámzó teljesítményt nyújtanak, mint mi. Az első ellenük megvívott meccsünkön számunkra minden összejött, és szép sikert arattunk. A második találkozó is nagyon szoros volt, az utolsó öt-tíz percig partiban voltunk, csak aztán fejben elfáradtunk. Általában gyors kézilabdát próbálunk játszani, viszont a jövőben muszáj lesz megéreznünk, mikor kell egy kicsit lelassítani és lehiggadni – vélekedett a hálóőr, majd elárulta, ez az első éve az élvonalban, és bár több olyan összecsapása is akadt, amellyel elégedett lehet, azonban érzi, van még hova fejlődnie.

Kíváncsiak voltunk, vajon az újvárosiak mely kéziseket látják a legveszélyesebbnek az ellenféltől. – Alaposan kielemeztük őket, jók az átlövőik, szélsőik és irányítóik is, ám mégsem őket emelném ki. A kapusuk, Hudák Henrik az NB I. egyik legkiválóbb portása még úgy is, hogy ha nem fog ki jó napot, akkor enyhén szólva sem brillírozik. Tapasztalataink szerint sokat játszanak a beállósaik felé, Debreczeni Dávid és Sándor Ákos játéka fontos számukra – fogalmazott Oláh.

Mint megtudtuk, ha minden jól megy, nem lesz hiányzója a Balmazújvárosnak, melynél mindenki bizonyítási vággyal telve várja a péntek esti találkozót.

HBN


A Balmazújváros programja a rájátszásban:

Február 27., péntek 18 óra: B. Braun Gyöngyös–Kőnig-Trade Balmazújváros
Március 7., szombat 18 óra: Mezőkövesdi KC–Kőnig-Trade Balmazújváros
Március 14., szombat 18 óra: Kőnig-Trade Balmazújváros–Sport36-Komló
Március 21., szombat 18 óra: Kőnig-Trade Balmazújváros–PLER Budapest
Március 25., szerda 18 óra: Ceglédi KKSE–Kőnig-Trade Balmazújváros
Április 4., szombat 18 óra: Kőnig-Trade Balmazújváros–B. Braun Gyöngyös
Április 10., péntek 18 óra: Kőnig-Trade Balmazújváros–Mezőkövesdi KC
Április 17., péntek 18 óra: Sport36-Komló–Kőnig-Trade Balmazújváros
Május 8., péntek 18 óra: PLER Budapest–Kőnig-Trade Balmazújváros
Május 16., szombat 18 óra: Kőnig-Trade Balmazújváros–Ceglédi KKSE

Az állás

1. B. Braun Gyöngyös 20 8 2 10 542–545 18
2. Mezőkövesdi KC 20 8 1 11 503–533 17
3. Ceglédi KKSE 20 5 1 14 540–607 11
4. PLER Budapest 20 4 1 15 492–578 9
5. Sport36-Komló 20 4 1 15 476–600 9
6. Kőnig-Trade Balmazújváros 20 3 2 15 464–572 8További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek