szon-sportoldal

2008.06.19. 09:58

Jubileumhoz érkezett a Jonatán Kupa

<p>A megálmodott méreteket is kinőtte a jubileumi Jonatán Kupa: a harmincadik alkalommal kiírt nemzetközi gyermek labdarúgó-tornára előzetesen 140 csapat adta le a nevezését, a jelentkezések összesen nyolc országból futottak be.</p>

Ez a két adat már önmagában rekord, miként a helyszínek számáé is: tizenhat településen összesen húsz pályán rúgják majd a labdát a nyolc korosztály (ez is rekord) képviselői a jövő hét második felében.

Gáspár Lászlótól, a szervezőbizottság és a Nyísruli labdarúgó szakágának technikai vezetőjétől megtudtuk, hogy az 1993-as lesz a legnagyobbak, a 2000-es a legkisebbek korosztálya. Az 1993-95-ös csapatok nagypályán szerepelnek, az 1996-osok a két tizenhatos között rúgják a bőrt, ”97-98-asok a keresztpályás korosztályhoz tartoznak, a két legkisebb korcsoportban érintett csapatok pedig kézilabda-méretű játéktéren szerepelnek.

– Hetvennégy magyar csapat nevezett eddig, de igen aktívak az ukránok is, ők harminckét gárdával érkeznek – Árulta el Gáspár László. – Egy lengyel, két fehérorosz és három horvát csapat érkezik, Szlovákiát hat, Lettországot tíz, Romániát pedig tucatnyi csapat képviseli. Ki kell emelni a megyebeli egyesületek aktivitását, hiszen ez korábban nem volt jellemző. Az természetes, hogy a Nyírsuli valamennyi korosztályban képviselteti magát, de az egyes korcsoportokba nevezett csapatot Nagykálló, Tuzsér, a Kölyök SC, Kótaj, a Dávid FC, Nyírbátor, Baktalórántháza, Demecser, Fehérgyarmat, Kisvárda, Ibrány, Nagydobos, Mátészalka és a Monbebe FC is.

Négy napon át

A 30. Jonatán Kupa mezõnye június 26-án

csütörtök délig fut be, az elsõ mérkõzéséket

már délután lejátsszák. Pénteken

egész nap pattog a labda, az ünnepélyes megnyitó

este lesz a Kossuth téren. Szombaton és vasárnap

a helyosztókat rendezik. Az alábbi helyszíneken rendeznek

meccseket: Nyíregyházán a Városi

Stadion center- és mûfüves pályáján,

a Volán-, az NYVSC- és az Mg-pályán,

továbbá Napkoron, Nyírpazonyban, Ibrányban,

Leveleken, Nagykállóban, Kemecsén, Kótajban,

Baktalórántházán, Nagyhalászban, Rakamazon,

Demecserben, Tiszalökön, Tiszavasváriban, Kisvárdán

és Nyírbátorban.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!