Érettségi a gyakorlóban is

Érettségi a gyakorlóban is
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Csaknem kétszáz diák, több mint ezer vizsga – pénteken elballagnak, hétfőn pedig már az érettségin adnak számot tudásukról a végzősök a megye legjobb középiskolájában, a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorlójában.

A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája idén 5 osztály 178 tanulóját búcsúztatja a május 4-én, pénteken 17 órától kezdődő ünnepségen. A ballagást követő hetekben a diákok döntő többsége legalább egy tárgyból emelt szinten is érettségizik, így összesen 445 emelt- és 703 középszintű vizsgát bonyolítanak le az intézményben.

– Bízunk benne, hogy ebben az évben is sikerül olyan kiváló eredményeket elérni tanulóinknak, mint tavaly. Az előző tanévben ugyanis a kossuthos diákok középszintű érettségi jegyeinek átlaga 4,8, az emelt szintű vizsgák eredmények átlaga pedig 4,85 volt, így a Kossuth Gyakorló Hajdú-Bihar Megye legjobb középiskolája lett – hangsúlyozta Futóné Monori Edit igazgató.

Az intézmény emellett büszke arra, hogy diákjai számtalan kiemelkedő eredményt értek el a különböző országos és nemzetközi tanulmányi versenyeken, melyekért pluszpontokat kapnak a felsőoktatási felvételin. Sőt, a ballagók 95 százaléka az angol, német, francia, olasz, illetve spanyol nyelvek közül legalább egy – de jellemzően inkább két – közép-, vagy felsőfokú nyelvvizsgával búcsúzik a gimnáziumtól. A végzősök közül mindenki továbbtanul, a fővárosi egyetemek mellett többségük a Debreceni Egyetem orvosi, műszaki, gazdaságtudományi, jogi, mérnök, vagy informatika szakjaira jelentkezett.

A sikeres felvételihez azonban szükségük lesz a kiváló érettségi eredményekre is. A vizsgasorozat május 7-én, héthőn 8 órakor kezdődik a magyar nyelv és irodalom írásbeli feladatokkal, és egészen június közepéig tart a Csengő utcai gimnáziumban.

– Debreceni Egyetem –