Erényük az állandóság

Erényük az állandóság
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Tavasszal is az egységességben és stabilitásban lehet a DVSC-TEVA legfőbb ereje.

„Az egyetlen változatlan az örökös változás” – hallható a Tankcsapda zenekar Számolj vissza című dalában, azonban a változatlanság most a Lokira is igaz, már ami a téli játékosmozgást illeti. Új szerzeményként ugyanis csupán Wittrédi Dávidot jegyezhettük fel a bajnoki szünet alatt, aki Pécsről érkezett Debrecenbe, illetve Sós Bence az, aki az ifiktől felkerült az első csapathoz.

Utóbbi be is mutatkozott az Oláh Gábor utcán rendezett Fradi elleni edzőmeccsen szombat délután, azonban Wittrédi játékát hiába szerették volna közelebbről is szemügyre venni a szurkolók, nem kapott szerepet a zöldek ellen. Ebből azért arra lehet következtetni, hogy egyelőre nincs benne a DVSC alapcsapatában a középpályás.

4-4-2

Kondás Elemér nagyjából az ősszel megszokott együttesét küldte harcba a Doll-gárda ellen, maradt a 4-4-2-es felállás, s a játékstílusban sem történt eget rengető változás. A piros-fehérek legnagyobb erénye továbbra is a bombaerős középpálya, Jovanovics-Varga-Bouadla-Szakály kvartett nem csupán labdabiztos és kombinatív, de mint azt korábban többször láthattuk tőlük, kellően gólerős is (s akkor még nem szóltunk az ugyancsak ezen a poszton jeleskedő Bódiról, Mihelicről vagy Zsidairól). Utóbbi tulajdonságukra ugyan nem derült fény a Fradi ellen, pedig a lehetőségek megvoltak a házigazdák és a vendégek előtt is, de a kapusok a helyükön voltak.

Az első harminc percet uralta a DVSC, az agresszíven letámadó középpályások alaposan megkeserítették a zöldek életét, akik csak a szünet előtti percekre tértek magukhoz. A vendégek kontrákból teremtettek helyzetet, olykor nehéz helyzetbe hozva a Loki-védelmet, amelynek jobb szélén – kényszerből – ezúttal az egyébként középhátvédként ismert Mészáros Norbert játszott.

Felkészülési mérkőzés ide vagy oda, olykor meglehetősen puskaporos volt a levegő a pályán, nem feltétlenül a házigazdák jóvoltából. A második félidő némileg eseménytelenebb volt, bár a hajdúsági védő, Igor Morozov ekkor hagyta ki a mérkőzés legnagyobb helyzetét, egy méterről leadott lövését védte Dibusz.

A végül 0–0-ra végződött összecsapáson kiderült, hogy a DVSC továbbra is masszív együttes, a középpályája a legjobb a magyar mezőnyben, ugyanakkor a támadósora lehetne kissé „vastagabb” is. A DVSC a szombati főpróbát követően február 28-án már a bajnoki pontokért száll harcba a Puskás Akadémia otthonában.

Ugyancsak a szombati nap krónikájához tartozik, hogy a lokistákkal este is találkozhattak a szurkolók, ha az edzőmeccset követően ellátogattak a Grand Casinóba, ahol a játékosok többek között a rulettasztalnál is tesztelhették, milyen formában vannak.

HBN-TN


Edzőmeccs

DVSC-TEVA – Ferencváros 0-0
Oláh Gábor utcai stadion, 2500 néző. Vezette: Karakó

DVSC: Novakovics – Mészáros (Bódi 46.), Brkovics, Máté (Morozov 61.), Korhut (Vadnai 67.) – Jovanovic, Varga J., Bouadla (Sós 76.), Szakály (Mihelic 46.) – Kulcsár, Sidibe (Tisza 39.)

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos(Batik 46.) , Ramirez – Somalia (Gyömbér 69.), Busai (Nagy Do. 69.), Hajnal (Csukics 69.), Varga R. (Kukorozovics 69.) – Böde (Nagy Dá. 69.), Lauth (Ugrai 69.)