Éremhalmozó Hajdú-Bihar megyei bokszklubok

Akt.:
A DVSC érmeseit (kivéve Komor Norbertet, aki nem volt ott a fotózáson)
A DVSC érmeseit (kivéve Komor Norbertet, aki nem volt ott a fotózáson) - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Hajdúhadház – A Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny Eger hagyományos utánpótlás viadala, amelyre idén 66. alkalommal került sor, és több mint 50 egyesület kétszáz feletti bunyósa indult. A megyéből a DVSC bokszklub (a csapatrangsorban 3. helyen végezve) 3 aranyat, 1 ezüstöt és 2 bronzot, a Harangi Imre SE 1 ezüstöt szorgoskodott össze.

Mivel a két egyesület gyakorlatilag annyi indulóval érkeztek Egerbe, ahány érmet szereztek, kimondottan eredményes tornán vannak túl.

Érdemes kiemelni Bernáth Richárdot, aki a 46 kilós juniorok között ismét nem talált legyőzőre – mérkőzései általában nem is szoktak végigmenni. Edzője, a DVSC hajdúhadházi szekcióját irányító Salánki László méltán lehet büszke rá, hiszen ezzel a sikerrel Ricsi immár kétszeres Bornemissza bajnok, ami mellé rövid eddigi pályafutása során begyűjtött még 2-2 országos bajnoki címet és diákolimpiai elsőséget.


Pallai Kevin és edzője, Deél István (HISE) Pallai Kevin és edzője, Deél István (HISE) / Fotó: Magánarchívum. ©

Az érmesek névsora (Pallai a HISE versenyzője, a többiek DVSC-sek):

Aranyérem: Bernáth Richárd (46 kg, junior), Bernáth Attila (48 kg, junior), Komor Norbert (91 kg, ifi)
Ezüstérem: Pallai Kevin (75 kg, ifi), Lakatos Csaba (+80 kg, junior)
Bronzérem: Bernáth László (52 kg, junior), Balogh Zsolt (60 kg, junior)

Edzők: Salánki László és Vígh Balázs (DVSC), Deél István (HISE)

Pallai Kevin (HISE) így is meghívót kapott (ismét) az ifjúsági válogatottba, amely a június eleji Európa-bajnokságra készül. Igaz ez Balogh Zsoltra (DVSC) és Komor Norbertre (Madárfészek-DVSC) is, akik hétfőtől Tatán készülnek a legjobbakkal. Közülük Komor és Pallai is első számú esélyes a csapattagságra, Balogh pedig megharcol az esetleges pozícióért a nemzeti együttesben.


Tréneri nyilatkozatok:

Salánki László: Összességében elégedett vagyok a csapattal, ám egy-két emberünkben benne maradt a jobb eredmény, illetve volt, aki mintha megelégedett volna azzal amit elért, na, meg volt, amikor a pontozók furcsán ítélkeztek. Viszont dicséretes a szereplése a fiúknak, hiszen ennyi emberrel a harmadik legjobb csapatnak lenni nem rossz teljesítmény.

Deél István: Azt gondolom, hogy bár Kevin a döntőig magabiztosan haladt, de ott picit görcsösebben bokszolt, hiszen egy sokak által várt meccset vívtak ügyes ellenfelével. Ezzel együtt is, többek egybehangzó véleménye alapján mondhatom, hogy jobb volt a másik fiúnál, ám ezen a szoros meccsen végül megosztott pontozással ellenfelét látták jobbnak.