Éremeső hullott hétvégén a debreceni vívók nyakába

Éremeső hullott hétvégén a debreceni vívók nyakába
© Fotó: Békessy Béla Vívó Klub
Debrecen, Szeged – Szeptember 23-án és 24-én került megrendezésre Szegeden a Felnőtt Vívó Vidékbajnokság, amelyen vidéki szakosztályok versenyzői vehettek részt. Két dobogós és egy döntős helyezést értek el a debreceni Békessy Béla Vívóklub versenyzői.

A női párbajtőrcsapat magabiztos és elszánt játékkal a dobogó legfelső fokára állhatott. A csapat tagjai Mihály Kata, Fedor Tamara, Pártos Zsófia és Kálmán Gyöngyvér voltak.

A verseny első napján mérkőztek meg a női párbajtőrözők egyéniben, ahol Kálmán Gyöngyvér bronzérmet szerzett. A Békessy Béla Vívóklub nagy reménysége csupán csak 14 éves, így egy igen tapasztalt és nehéz mezőnyt utasított maga mögé.

Fotó: Békessy Béla Vívó Klub Fotó: Békessy Béla Vívó Klub ©

A második nap nemcsak a női csapat sikereitől volt hangos, hanem a kardozó Fekésházy Ambrus egyéni ötödik helyétől is.

Ugyanezen a hétvégén a Magyar Vívó Szövetség Veterán Nemzetközi Budapest Bajnokság versenyt rendezett 40 év feletti versenyzőknek. A versenyen 75+ és 80+ kategória is megrendezésre került. Dr. Szentkirályi István a maribori veterán világbajnokság előtti utolsó “felkészülési” versenyén tőr kategóriában ezüstérmet nyert, valamint párbajtőrben a doboló harmadik fokán állhatott.

Fotó: Békessy Béla Vívó Klub Fotó: Békessy Béla Vívó Klub ©

Izgalmas és eredményes hétvégét tudhatnak maguk mögött a debreceni vívók, ezek a sikerek pedig a jövőre nézve igazán biztatóak.

– Békessy Béla Vívó Klub –