Eredményesen zárult az újabb véradó nap a Naplónál

Akt.:
Eredményesen zárult az újabb véradó nap a Naplónál
Eredményesen zárult az újabb véradó nap a Naplónál
Debrecen – A ReFoMix Kft. munkatársai közösen jelentkeztek véradónak.

Újra véradásra hívtuk a Napló olvasóit; október 7-én, pénteken ismét lapunk Dósa nádor téri székházába vártuk az önkénteseket. Jelentkezők pedig – szerencsére – voltak: összesen harminchárman vállalták a tűszúrást a jó cél érdekében. Igaz, többeket „kiszűrtek” a vérellátó munkatársai – azaz a szükséges orvosi vizsgálat során valamilyen kizáró okot találtak –, ennek ellenére eredményesnek mondható a pénteki nap. Csak az első véradók száma tíz volt.

A ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. munkatársai és családtagjaik közösen vállalkoztak a segítségnyújtásnak eme módjára; pénteken többségben közülük kerültek ki a Naplónál vért adók.

– Meg szeretnénk köszönni mindazt, amit az elmúlt húsz év során kaptunk, többek között ruhát, tartós élelmiszert – kezdte Szemerédy Zsolt, a kft. ügyvezetője.

– Másrészt mozgósítani szeretnénk: adni jó, vért adni pedig állampolgári kötelesség. Szeretnénk üzenni másoknak, hogy aki tudja, aktivizálja magát; akár véradáshoz, akár adakozáshoz, önkéntes munkához csatlakozzon. A példa hatására talán mások is megmozdulnak.

A kft. képviseletében jelentkezők között sokszoros és első alkalommal véradók egyaránt voltak.