Eredmények Pest megyéből

Ismét Gémesi György lett a polgármester Gödöllőn, ezzel a hatodik ciklusát kezdheti el, miután már a rendszerváltás óta a város polgármestere.

A Gödöllői Lokálpatrióta Klub jelöltjeként induló Gémesi elsöprő többséggel győzött, a szavazatok 72,62 százalékát szerezte meg. Liptákné Boros Andrea, a Fidesz-KDNP jelöltje 19,7 százalékot ért el, a szocialisták jelöltje, Kovács Barnabás pedig 7,68 százalékot.

Abonyban a függetlenként induló, szocialista támogatottságú Romhányiné Balogh Edit kapta a szavazatok 45,61 százalékát és ezzel továbbra is ő vezetheti a települést. A Pest megyei városban öten szálltak harcba a polgármesteri székért, Abony az egyike annak a két településnek az országban, ahol a Fidesz és a KDNP egymás ellen indított polgármester-jelöltet. A KDNP színeiben induló Magyar Gábor Sándor a szavazatok 29,89 százalékát, a fideszes Kovács László a voksok 17,46 százalékát kapta.

Biatorbágyon 47,62 százalékkal győzött Tarjáni István, a Fidesz jelöltje. Wágenszommer István, a Szövetség Biatorbágyért Egyesület 32,4 százalékot szerzett, Lehel István, a KDNP jelöltje pedig 12,11 százalékot ért el.

Budaörsön ismételhet Wittinghoff Tamás, aki a szavazatok 60,27 százalékát nyerte el. A Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjeként induló, korábban SZDSZ-es politikus már 19 éve a település polgármestere, még az első ciklus közben választották meg. Ellenfele, a Fidesz-KDNP jelöltjeként induló Ritter Imre a szavazatok 39,73 százalékot kapta.

Érden ismét T. Mészáros András, a település jelenlegi polgármestere lett a befutó, a Fidesz jelöltjeként 54,48 százalékkal nyert. A Közérdek Közéleti és Kulturális Egyesület és az MSZP jelöltjeként induló Döcsakovszky Béla, aki 2002-2006 között a város polgármestere volt, 24,36 százalékot ért el. A függetlenként induló Horváth András és a 2030 A Mi Irányítószámunk Egyesület színeiben induló liberális Csőzik László 10,93, illetve 10,23 százalékot kapott.

Veresegyházon ismét győzött a függetlenként induló Pásztor Béla, aki 1965 óta vezeti a települést, 25 évig volt tanácselnök, majd a rendszerváltás óta polgármester. A legrégebben hivatalban lévő hazai városvezető ezúttal a szavazatok 64,78 százalékát kapta. A Fidesz-KDNP jelöltjeként induló Horváth Ernő a voksok 29,54, az LMP-s Tatár Sándor pedig 5,69 százalékát szerezte meg.

Vácon rendkívül szoros küzdelem alakult ki. Fördős Attila végzett az élen, a független jelölt, aki a helyi KDNP támogatásával indult, 32,54 százalékot ért el. Közvetlenül mögé került 31,56 százalékkal a szocialista Bóth János, aki az elmúlt nyolc évben a város polgármestere volt. Csaknem ugyanennyi szavazatot, a voksok 31,35 százalékát kapta a Fidesz jelöltje, Pető Tibor. Schenk Lajos, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület jelöltje 4,55 százalékot ért el.

– Független Hírügynökség –