Erdőbe vitte a kislányt, majd megpróbált vele közösülni

Akt.:
Debrecen - Nyolcról tíz év fegyházbüntetésre súlyosította a Debreceni Ítélőtábla annak a férfinak a büntetését, aki 2014 tavaszán mobiltelefon vásárlás ürügyén autójába csalt egy 12. életévét még be nem töltött lányt, majd egy félreeső helyen szexuális erőszakot próbált elkövetni rajta. Az ítélet jogerős, a vádlott büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A Debreceni Törvényszék bíróságánál szigorúbban ítélte meg S. Gy. tettét a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa, és a vádlottra 10 év fegyházbüntetést szabott ki szexuális erőszak bűntette, személyi szabadság megsértése és szeméremsértés vétsége miatt jogerős ítéletében.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2014 májusában a vádlott a debreceni használtcikk piacon az egyik árusnál egy mobiltelefon iránt érdeklődött. Többször is visszatért az árushoz, aki kiskorú lányával, a későbbi sértettel árult a piacon. Amikor az asszony és gyermeke összepakolt és a helyi buszmegállóban várakozott, a vádlott közölte, hogy a barátja meg akarja venni a telefont, de előtte meg szeretné nézni azt. Az asszony felajánlotta, hogy a sértettel elküldi a készüléket a parkolóba. Onnan azonban a vádlott egy másik, szemközti parkolóba vitte a sértettet és közölte, hogy autóval kell menni a barátjához pénzért. Mindketten beszálltak, a vádlott a kislánnyal elindult Hajdúsámson irányába.

Majd letért a főútról és egy erdős területen megállt. Felszólította a kiskorú sértettet, hogy vetkőzzön le. A kislány azonban ezt nem tette meg, folyamatosan sírt. A vádlott lehúzta a sértett alsóneműjét, és megpróbált közösülni a kislánnyal, azonban nem sikerült neki. Ekkor orális aktusra akarta kényszeríteni a gyereket, azonban ez sem sikerült. Ezek után vádlott felöltöztette a sértettet és kirakta a kövesútnál. Egy arra közlekedő kisbusz sofőrje vette fel a lányt és értesítette az édesapját.

A vádlott 2011 áprilisában Nagykállón egy értelmi fogyatékos sértettet akart orális aktusra kényszeríteni, szintén sikertelenül. S. Gy. mindkét esetben tagadta bűnösségét.

HBN