Érdemes rápörögni a következő miskolci nagy bulikra

Akt.:
Érdemes rápörögni a következő miskolci nagy bulikra
Miskolc – Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki…

2019. január 11., péntek

20.00 Before The Last II. születésnap a miskolci Helynekemben

Vendég az Alibbie

Kacsenyák Gábor (ének), Mészáros Zoltán (ének, basszusgitár), Kovács Zsolt (gitár), Lehel Bence (szaxofon), Rónaszegi Miki (harsona), Varju Károly (trombita), Nahaj Máté (dob). Miért kezd el manapság egy javarészt középiskolásokból álló miskolci zenekar reggae-t játszani? Bob Marley idestova 37 éve halott, a stílus ugyan él, de nem mondhatnánk, hogy virágzik. A Before the Last mégis ezt a szegmenst választotta, popos elemekkel megspékelve. Arra a kérdésre, hogy miért kezd el reggae zenét játszani ma egy miskolci fiatal banda, egyszerű, de nagyszerű magyarázatot adott Mészáros Zoltán énekes-gitáros. Szeretik a zenét, szeretik az életet, a stílus alapüzeneteivel könnyen tudnak azonosulni. Utóbbira akkor jöttek rá, amikor a már megírt dalszövegeikről egyszer csak felismerték, hogy témáik leginkább a reggae-vel egyeztethetőek össze. Ilyen az, amikor a szöveg választja a stílust.

20.00 Sterbinszky Classic a miskolci Collins Clubban

Magyarország egyik sztár Dj-je a lemezjátszók mögött

Sterbinszky 1998 óta tartozik Magyarország Dj-élvonalába. Fiatalok ezrei számára jelenti a Dj szó hazai megfelelőjét. Nemzetközi szinten is abszolút kiváló teljesítménye, eredményei, utánozhatatlan lemezlovas technikája miatt Sterbinszky nevét évről évre, állandó jelleggel a legjobbak között említik a szakmában. Saját szerzeményeit, remixeit és bootlegjeit, mash-upjait olyan külföldi nagyágyúk játsszák rendszeresen mint Tiesto, Ferry Corsten, Paul Oakenfold vagy épp Jaytech. Nem véletlen, hogy Sterby rendszeres fellépő vendég Romániában, Szlovákiában, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, valamint Svájcban. Friss megjelenései megtalálhatóak a Beatporton és minden jelentős legális letöltő oldalon. Sterbinszky állandó résztvevője az összes jelentős hazai és néhány európai fesztiválnak. Olyan mega koncertek fellépője az említett zenekarok számaihoz írt remixekkel, mint a Neoton Família, Janicsák Veca Szuperkoncert. Az elektronikus tánczenei vonal sikerei mellett ezrek látogatják a nevével fémjelzett Classic House partikat is a budapesti Studioban, ahol igazi house és trance időutazás részesei lehetnek a legjobb elektronikus klasszikus zenei darabok kedvelői. Sterbinszky igazi közösségi Dj. Minden lehetőséget megad követőinek, hogy belelássanak mindennapjaiba, tudják, mi az aktuális kedvenc zenéje, s hogy mitől előremutatóak mindig Dj-szettjei.

2019. január 12., szombat

20.00 Karaoke est a miskolci Paprika Pubban

Házigazda: Bandy

A jó hangulat garantált, a belépés díjtalan. Face&Dress control

20.00 Müller Péter Sziámi and Friends koncert a miskolci Helynekemben

Vendég az Azur

Müller Péter Sziámi 1973-ban szerezte meg a Magyar Rádió munka­stúdiójában a rádiószerkesztő-riporter diplomát, ezt követően 1974-ben az Állami Artistaképző Iskolában a cirkusz- és varietérendezői képesítést. 1976-ban a ELTE Bölcsésztudományi karán magyar-francia szakos tanári diplomát szerzett. 1981-ben film- és televízió-rendezői diplomát kapott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Vizsgafilmje az Ex-Kodex című alkotás volt. A magyar alternatív kultúra egyik meghatározó egyéniségeként tartják számon. Müller Péter szövegei és zeneszerzőtársa, Gasner János sajátos, megkötésektől független zenéje alapozta meg zenekaruk, a Sziámi (eredetileg Sziámi Sziámi) sikerét. A Sziámi együttes megalakulása óta jó néhány tagcserén átesett, többször teljesen átalakult. A dalokat minden új felállás sajátos feldolgozásban játszotta. Gasner János 2009-es halála után Müller bejelentette, hogy a szerzőtárs halálával a Sziámi zenekar mint olyan, megszűnt létezni. Azóta saját teljes nevén, illetve 2012-től a Müller Péter Sziámi And Friends zenekarral, valamint Szakcsi Lakatos Bélával (Pianissimo! duó), illetve Kirschner Péterrel (Felevad duó). Müller Péter 1992-től a Sziget Kulturális Szervezőiroda Kft. tulajdonosa és kreatív igazgatója. 1993-ban Gerendai Károllyal megszervezte az első Diákszigetet (1993. augusztus 19–26.), mely Közép-Európa legnagyobb kulturális rendezvényévé vált. Azóta 1998-ban a Miskolci Nemzeti Színház Játékszínének művészeti vezetője volt, 2001-ben az akkor induló Miskolci Nemzetközi Operafesztivál ügyvezető igazgatója lett, melynek a mai napig főtanácsadója. 2005-ben a Magyar Állami Operaház stratégiai igazgatója. 2005-től kezdődően ötletgazdája és házigazdája volt a Songwriters – ahol a dalok születnek nevű rendezvénynek, mely a hazai alternatív zenészeknek kínált előadói fórumot.

21.00 30+ pótszilveszter a miskolci Black Tracy-ben

Sztárvendég Dj Joe

Emlékszel mire táncoltál 10 vagy, akár 20 éve? Most leporoljuk a kedvenc lemezeket. A legnagyobb slágerek a 90-es és a 2000-es évek elejéről. Gyere és éld át újra a régi emlékeket!


2019. február 22., péntek

20.00 Tártrai Band koncert a Becherovka Miskolci Farsangon

Húsz év után újra Miskolcon…

A Tátrai Band 1987-ben alakult magyar jazz-rock zenekar. Névadója az együttes vezetője: Tátrai Tibor. Az együttes énekese Charlie. Talán sosem jut eszébe Tátrai Tibornak, hogy saját zenekart alapítson, ha nincs Kovács Tamás basszusgitáros, a Tátrai–Török Tandem zenekar harmadik zenésze, ugyanis ő találta ki a Tátrai Band-et. Az első formáció 1987-ben indult el a Szerencsekerék című albummal, amelyen lendületes, hard rock zenét játszottak. A Vertig József énekessel felálló csapat azonban akkor még nem forrta ki magát, de két évvel később új fejezet kezdődött a Tátrai Band történetében. A zenekar pályafutásának következő szakasza 1989 és 1999 között volt. A Griff zenekarba távozó Vertig József helyett a régi zenésztárs, Horváth Charlie lett az új frontember, s Papp Tamáshoz és Kovács Tamáshoz még Pálvölgyi Géza billentyűs is csatlakozott. A siker még így sem jött azonnal, csak amikor 1991-ben megszületett a New York című dal. Ettől kezdve viszont nem volt megállás. A sikeres országos turnék végállomása rendre a telt házas Budapest Sportcsarnok vagy a Kongresszusi Központ volt. Az időközben változó tagságú Tátrai Band egymás után készítette albumait, melyek közül több aranylemez lett. A zenekar teljesen egyéni hangzást hozott létre. Ennek alapja a két zeneszerző, Tátrai és Pálvölgyi sajátos, egymást remekül kiegészítő zenei világa volt. Ehhez jött az együttes igen képzett tagjainak közös megszólalása, s Charlie különleges orgánuma. Távozásáig Kovács Tamás, később Hetesi Péter Pál (külsősként) jegyezte a szövegeket. Az alapító Kovács Tamás 2003 karácsonyán elhunyt – nem sokkal azután, amikor felmerült, hogy újra együtt muzsikáljon. 2009-ben ünnepelte a 20 éves évfordulóját az együttes, melyet egy jubileumi koncerttel ünnepeltek meg a Papp László Budapest Sportarénában.

ÉM


Programajánló napról napra

Január 11., péntek

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Joe Dipietro: A folyón túl Itália. Komédia. Az Orlai Produkciós Iroda elő­adása.

19:30 – Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín. Kortársdráma-felolvasóest. Pintér Béla: Titkaink.

Január 13., vasárnap

10:30 – Csodamalom Bábszínház, Miskolc, Kossuth utca 11. Holle anyó. Bábjáték.

10:30 és 16:00 – A Miskolci Szimfonikus Zenekar székháza, a Malom. Ciróka babakoncert. Interaktív koncert a 0–3 éves korosztálynak, bababarát környezetben. Forgatókönyvíró és műsorvezető: Bukáné Kaskötő Marietta.

Január 15., kedd

17:30 – Generáli Aréna, Miskolc. Borsodi homályos. Aranyosi Péter önálló estje. A Miskolci Dumaszínház szervezésében.

Január 16., szerda

18:00 – Zenepalota, Miskolc. Belvárosi Zenei Esték. Impressziók.
Előadók: Vajda Éva – szoprán, Viola Barbara – fuvola, Bendzsák Erika – fuvola, Varga Krisztina – zongora, Kulcsár István – gitár. A Filharmónia Magyarország rendezvénye.

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Kamaraszínház. Pass Andrea: Bebújós. Füge produkció.

Január 17., csütörtök

17:00 és 19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín. Így szerettek ők. Ady Endre. Felolvasó színház Nyáry Krisztián ötlete alapján.

Január 18., péntek

10:00 – Paulay Ede Színház, Tokaj, Serház utca 55. Lúdas Matyi. Zenés mesejáték.

19:00 – Paulay Ede Színház, Tokaj, Serház utca 55. Marc Camoletti: Négy Meztelen Férfi – vígjáték.

Január 19., szombat

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház. A Miskolci Múzsa-díj átadó rendezvénye.

Január 20., vasárnap

10:30 – Csodamalom Bábszínház, Miskolc, Kossuth utca 11. Holle anyó. Bábjáték.

Január 22., kedd

17:00 – Miskolci Galéria. Miklós Gábor grafikusművész, a 2018-as Mazsaroff-díjas #SZELFI Etűdök portréra című kiállításának megnyitója. A Mazsaroff Miklós-díjat, a festőművész özvegye, dr. Nikolaeva Mária alapította.

Január 23., szerda

17:00 – Lévay József Református Gimnázium
Miskolc, Kálvin János u. 2. A „Jedlik Ányos” TIT szervezésében:
Utazók klubja. Kerékpárral Hollandia nyüzsgő sűrűjében és élénkzöld tájain. Előadó: Dr. Fülep Teofil

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Azt meséld el, Pista! Örkény István az életéről. Mácsai Pál előadásában.

Január 25., péntek

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Kamaraszínház. David Eldridge: Ünnep. Bemutató előadás. Rendezte: Szabó Máté

Január 26., szombat

19:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. Slam Poetry Miskolc vol. 40. A vendég: Simon Márton, akinek az új kötetét is bemutatják.

Január 27., vasárnap

10:30 – Csodamalom Bábszínház, Miskolc, Kossuth utca 11. Holle anyó. Bábjáték.

Február 1., péntek

18:00 – Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Miskolc, Egyetemváros B/2. épület. Slam Poetry verseny. A verseny két körös, az első kör témája: „…és akkor azt mondtam: Miskolc”.

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Nagyszínház. Erkel Ferenc: Hunyadi László. Opera. Bemutató előadás. Rendezte: Szőcs Artur.

Február 2., szombat

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín. Mikó Csaba: Agavé. Kortárs magyar színmű Miskolcról. Bemutató előadás. Rendezte: Béres Attila.

Február 11., hétfő

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Tűzvarázs bérlet IV. Hidas Frigyes: Oboaverseny, Anton Bruckner: V. (B-dúr) szimfónia. Vezényel: Rossen Milanov. Közreműködik oboán: Bartók Tamás

Február 16., szombat

18:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Farsangi koncert. Weiner: Farsang, Selmeczi György: Farsang, Liszt: II. Magyar rapszódia, Rossini: A sevillai borbély – nyitány, Leopold Mozart: Gyermekszimfónia, Johann Strauss: Im Krapfenwaldl, Johann Strauss: Perpetuum mobile, Respighi (Rossini): A varázsdoboz. Vezényel: David Curtis

Február 25., hétfő

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Szezonbérlet 5. Dvořák: Scherzo capriccioso, Mendelssohn: g-moll zongoraverseny, Csajkovszkij: 5. szimfónia, e-moll. Vezényel: Nimrod David Pfeffer. Közreműködik: Kiss Péter – zongora


A Miskolci Nemzeti Színház januári műsora­­­­

Nagyszínház

12., szombat

11.00: Kakaókoncert, nézőtéri társalgó a Miskolci Nemzeti Színház zenekarának műsora

19.00: Három nővér Katona (Alap, Arany, Ezüst) bérlet

15., kedd

19.00: Hello, Dolly! Bérletszünet

16., szerda

18.00: Három nővér Ferenczi ifj. bérlet

17., csütörtök

18.00: Három nővér Schiller ifj. bérlet

18., péntek

19.00: Három nővér Földes ifj. bérlet

Kamaraszínház

12., szombat

19.00: Álom luxuskivitelben Latinovits (Arany, Ezüst) bérlet

15., kedd

14.00: Félőlény Bérletszünet

16., szerda

19.00: Bebújós FÜGE Produkció

18., péntek

14.00: Félőlény Bérletszünet

Játékszín

12., szombat

19.30: Lear halála

15., kedd

19.00: Eklektikon 2048

16. szerda

19.30: Julie kisasszony

17., csütörtök

17.00 és 19.00: Így szerettek ők Ady Endre Felolvasó színház Nyáry Krisztián kötete alapján

18., péntek

19.30: Lear halála


A zenekar tagjai
Miskolc - Az év végén ünnepelheti majd ötödik születésnapját a Miskolc Big Band. Hangszeres zenetanárok és előadóművészek a tagjai a Miskolc Big Bandnek (MBB), művészeti vezetőjük Sándor Ferenc. A Miskolc Big Band azzal a céllal jött létre, hogy a jazz nagyzenekari együttes lényeges jegyeit, ritm...

Placido Domingo
Miskolc - A Miskolci Nemzeti Színház zenekara kíséri Placido Domingót dániai koncertjén Aarhusban, a Musikhusetben január 14-én, a miskolci muzsikusok a MÁV Szimfonikus Zenekar helyett „ugranak be” - közölte a teátrum az MTI-vel szerdán. A tájékoztatás szerint a koncerten közreműködik Ros...