Érdemes hátra felé is figyelni

Érdemes hátra felé is figyelni
Kézilabda – A Győr elleni tisztes helytállás után már a következő derbire koncentrál a DVSC.

Az NB I-es női kézisek számára is elkezdődött a tavaszi szezon: a debreceni alakulat rögtön a legerősebb honi csapattal találta szemben magát a nyitányon, hisz Bíró Imre tanítványainak Győrben volt jelenése vasárnap.

Noha hiányzói nélkül kellett elutaznia a listavezető, eddig veretlen Győri ETO otthonába a DVSC-Fórum ifjú csapatának, mégsem vallott szégyent a cívisvárosi hölgykoszorú, mely Siska Pálma vezérletével olyan eredményt ért el, mely a jelenlegi viszonyok között elfogadható: 38–23-ra kapott ki a Loki. – A meccs előtti megbeszélésen elhangzottaknak megfelelően mentünk ki a pályára, vagyis szinte minden mindegy alapon. Az eredmény ezúttal nem volt olyan fontos, azt kérte tőlünk a szakmai stáb, hogy mindent adjunk bele és lesz, ami lesz – emlékezett vissza a piros-fehérek balátlövője, Siska Pálma, aki a győriek ellen is igen gólerős játékot mutatott be és végül hét találatig jutott. – Jól éreztem magam a pályán, hiányzott már a játék, igaz, a felkészülés alatt is voltak edzőmeccseink, de az olyan összecsapás, melynek tétje van, mindig más. Nem igazán tudnám megmondani, milyen formában van a csapatunk, hisz a folyamatos sérülések miatt sosem tud az egész keret együtt készülni. Most is több hiányzónk van, Kudor Kitti játéka például nagyon kellett volna az ETO elleni mérkőzésen, hisz ő egy olyan kézilabdázó, aki össze tudja szedni a csapatot és vezéregyéniséggé tud válni. Azonban próbáljuk pótolni a sérülteket, erőt kell venni magunkon, és mindent beleadni, pláne az elkövetkezendő időben, mert kemény hetek várnak ránk – vélekedett Siska Pálma.

Sűrű a program

A Debrecen jelenleg hét ponttal a tabella 8. helyén áll, és kapkodnia kell magát, amennyiben nem szeretné, hogy a mögötte lévő hat pontos Siófok és Dunaújváros, illetve az eddig öt egységet gyűjtő Békéscsaba beérje. Lesz is lehetősége bőven a DVSC-nek a pontszerzésre, a héten még egészen pontosan kettő, ugyanis szerdán az ötödik pozícióban lévő Érd otthonába látogatnak a lányok, szombaton pedig lejátsszák idei első haza derbijüket a Békéscsaba ellen. – Nehéz lesz az Érddel szemben is, de szoros meccsre számítok, készülünk a házigazdákból, videózunk, illetve taktikai edzést is dirigálnak majd nekünk, bízom benne, partiban leszünk – mondta el a szerdán 18 órakor kezdődő találkozójukkal kapcsolatos előérzeteit az ifjú kézilabdázó, aki szerint a jelenlegi helyzetüket még nehezebbé teszi a tény, hogy rendkívül sűrű a januári meccsnaptár, mert így nincs elég idejük kielemezni ellenfeleiket. – Fiatal a csapatunk, még nincs meg a kellő rutinunk, így nekünk alaposabban fel kell készülnünk riválisainkból, mint mondjuk egy Győr szintű alakulatnak, így már nem csak a csapatunkat sújtó sérüléshullám, hanem az idő is ellenünk dolgozik. De felvesszük a kesztyűt, küzdeni fogunk minden egyes pontért!