Erdélyi címerek a Debreceni Egyetemen

Erdélyi címerek a Debreceni Egyetemen
Debrecen – Erdélyi fejedelmek címeradományaiból készült válogatást mutat be az Armales Transylvanorum című nagyszabású vándorkiállítás, amely szerdán nyílt a Debreceni Egyetem központi épületének 3. emeletén.

A tárlat – amelyet Szálkai Tamás történész (Hajdú-Bihar Megyei Levéltár) hat magyarországi és romániai közgyűjtemény anyagából állított össze – Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad és Nagykároly után érkezett Debrecenbe.
A válogatás több szempontból is egyedülálló: a hat közgyűjtemény (Magyar Országos Levéltár; Hajdú-Bihar Megyei Levéltár; Debreceni Református KollégiumNagykönyvtára; Kolozs Megyei Országos Levéltár; kolozsvári Református Egyházkerületi Levéltár, és az Egyetemi Könyvtár) anyagából válogatott ötven címer, illetve a tudományos igényű, de alapvetően a szélesebb közönségnek szánt bevezető tanulmány hároméves kutatómunka eredményét osztja meg a nézőkkel és olvasókkal, többnyire nyomtatásban soha nem látott képekkel illusztrálva.

Legnagyobb eredménye azonban kétségkívül a határokat átívelő szakmai együttműködés megvalósítása.

INFO
A bemutató április 28-áig tekinthető meg. További információ a kiállítás folyamatosan bővített honlapján: http://armales.unideb.hu