Debrecen hírei

2013.05.29. 14:43

Az igazi fanatikusoknak a fanatic jump a megoldás

A trambulinon végzett edzés szórakoztató, ugyanakkor intenzív és nagyon szépen formálja a testet.

A trambulinon végzett edzés szórakoztató, ugyanakkor intenzív és nagyon szépen formálja a testet.

Fanatic jump. Az edzőtermek világában gombamód szaporodnak a sportágak, rengeteg olyan új mozgásforma hódít, amelyről csak egy bizonyos szűk réteg tud. Vélhetően sokan talán most hallanak először a fanatic jumpról, pedig ennek a sportágnak a népszerűsége egyre csak nő hazánkban is. A szakemberek szerint, ha valaki kipróbálja, biztosan „rákap az ízére”.

Két részletben

– A 122 cm-es átmérőjű trambulinon végzett edzés nagyon vidám, szórakoztató, ugyanakkor intenzív, kíméli az ízületeket és nagyon szépen formálja a testet – foglalta össze dióhéjban a sportágat Paroczai Bernadett, akinek alapképzettsége aerobik sportoktató, de többek között fanatic jump-tréner is. – Az edzéseken mindenki a saját trambulinján dolgozik, az órák első felében intenzív „ugrálós” feladatokat végzünk, melyek mindegyike erős láb és farizom formáló, hiszen a helyes testtartás a mozgások végrehajtása közben hat az izmokra. A tréningek második felében erősítő gyakorlatokat végzünk a trambulinon, sokszor különböző eszközöket felhasználva, mint péládul a kézi súlyzó és a fitball.

Túlsúly ellen is

A debreceni személyi edző kiemelte még több előnyét is ennek a mozgásformának. – A fanatic jump javítja az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt, csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kockázatát, építi az izmokat, növelik azok erejét, feszességét, illetve fokozza a vérkeringést és a pajzsmirigy működését. Mint a mozgások többsége, a trambulinos edzés is javítja a szellemi teljesítőképességet, csökkenti a test azon fájdalmait, amit a mozgásszegény életmód okoz, s nem utolsó sorban segít megszabadulni a túlsúlytól – fogalmazott a szakember.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!