Erasmus 30 Roadshow lesz Debrecenben március 7-én

Erasmus 30 Roadshow lesz Debrecenben március 7-én
© Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Egész napos rendezvénnyel ünnepli Európa legnagyobb felsőoktatási hallgatói csereprogramja, az Erasmus 30 éves évfordulóját a Debreceni Egyetem és a Tempus Közalapítvány.

Az Erasmus+ az Európai Unió legnagyobb olyan programja, amely az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot is magában foglalja, több korábbi kezdeményezést egyesítve.

– A Debreceni Egyetem 1998-ban kapcsolódott be a programba, azóta több mint 3600 hallgató vett részt Erasmus-szal külföldi részképzésben, vagy szakmai gyakorlaton. A legtöbben a 2009/2010-es tanévben utaztak ki, majd rövid megtorpanás után újra megnőtt az érdeklődés – mondta Jánosy Orsolya. A Nemzetközi Iroda vezetője kiemelte: az Erasmus+ programban az intézmény több mint 350 európai partneregyetemmel tart fenn kétoldalú hallgató-, vagy oktatócserére vonatkozó megállapodást, amely révén minden évben csaknem ezer helyre lehet pályázni. A Debreceni Egyetem külföldön is egyre növekvő népszerűségnek örvend: 1998-óta csaknem 2000 cserehallgató tanult valamelyik karán. A Főépületében március 7-én az érdeklődők megismerkedhetnek a program múltjával és a jelenlegi lehetőségekkel is. Már lehet jelentkezni a 2017/2018-as tanévre külföldi részképzésre, a pályázati határidő: 2017. március 30.

HBN