Épülhet a le- és felhajtó Görbeháza mellett

A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Görbeháza – Lesz sztrádaösszeköttetés Debrecen és Nyíregyháza között; az időpontja kérdéses. Ez derült ki Karcagi Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatójának válaszából, amelyet a Napló kérdésére adott.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018. júliusában rendelte el, hogy a társaság felülvizsgálja Görbeháza közvetlen bekötési lehetőségét a gyorsforgalmi hálózatba. A munkálatot a projekt pénzügyi finanszírozását biztosító támogatási szerződés hatálybalépését követően tudnak megkezdni. A beruházás megvalósításának ideje az előírt felülvizsgálat eredményétől és az ezt követő esetleges újabb tervezési feladatok elvégzésétől függ – olvasható a válaszban, amelyben az is szerepel, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2018. áprilisában a már meglévő kiviteli tervek és rendelkezésre álló építési engedélyek alapján elrendelte a NIF-nek a görbeházi csomópont hiányzó ágainak a megvalósítását.

A NIF megkezdte az építési engedély hatályának meghosszabbíttatását, valamint a tervezett híd kiviteli terveinek hatósági jóváhagyását.

KZS


Debrecen - Jövőre megépül az M35-ös autópálya görbeházi csomópontja, amely kimaradt a beruházásból - jelentette be hétfői debreceni sajtótájékoztatóján a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy az M35-ösön Debrecen felől érkezők Görb...