Épül, szépül az egyetemi sportélet

Épül, szépül az egyetemi sportélet
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – Új képzések indulhatnak, beszerezték az eszközparkot és a tananyagot is frissítették.

Számos fejlesztés valósulhatott meg 2013 októbere és 2015 júliusa között a Debreceni Egyetem (DE) az ABS Képzés- és rendszerfejlesztés a sportos társadalomért Észak-Kelet Magyarországon című projektnek köszönhetően. A programnak – melynek révén sporttudományi képzéseit is megújította az egyetem – szerdán délelőtt tartották a zárórendezvényét a Debreceni Egyetem Dóczy József utcai Sporttelepén.

– 2013-ban Egerrel és Nyíregyházával közösen kaptuk meg a lehetőséget, melynek keretein belül fejleszthettük képzéseinket, illetve beszerezhettük annak a sportélettani labornak az eszközparkját, melyet a Nagyerdei Stadionban valósítunk meg – tudatta a nagy érdeklődés előtt megtartott sajtótájékoztatón Dr. Bács Zoltán, a DE kancellárja.

Úttörők

Dr. Borbély Attila, a DE Gazdasági Karának Sportgazdasági és -menedzsment tanszékének vezetője örömét fejezte ki, hogy időben készen lettek minden feladattal, és hozzátette, a projektnek hála intézményük több képzésben is úttörő szerepet vállalhat. – Sok tapasztalatot szereztünk a projekt során, mely alatt rengeteg segítséget kaptunk a várostól, amit köszönünk. Egerben, Nyíregyházán és Debrecenben is sportirodákat hoztunk létre, melyek a sporttevékenységek koordinációjáért felelősek – fogalmazott Borbély.

A pályázat révén 2016 szeptemberétől elindulhat a cívisvárosban a sportközgazdász mesterképzés, emellett pedig a sportmérnök MSc- és a sportrehabilitáció képzések feltételei is adottak. Valamint egyebek mellett megvalósult a magyar labdarúgás történetét feldolgozó tananyag fejlesztése is – hangzott el.

HBN–SZADÓ