Epreskertiek Lengyelországban

Epreskertiek Lengyelországban
Epreskertiek Lengyelországban - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Debreceni Epreskerti Általános Iskola tanárai és diákjai az idei tanév során is részt vesznek egy nagyszabású nemzetközi Comenius-projektben, melynek keretében a napokban Lengyelországban jártak. Az idén záruló projektben Lengyelország, Törökország, Szlovákia és Magyarország partneriskoláinak diákjai és tanárai látogatják meg egymást, dolgoznak közösen.

Az együttműködés céljai közé tartozik a különböző kultúrák közötti megértés és tolerancia elősegítése, az európai kulturális sokszínűség elfogadása. A program felhívja a figyelmet a nyelvi sokszínűségre, egyúttal fejleszti az angol nyelvi kommunikációs készséget. Az iskolák vendéglátóként városuk, országuk bemutatása mellett együtt dolgoztak azon, hogy a tanításban, tanulásban rejlő innovatív módszereket megosszák egymással. A cserelátogatások továbbá kiváló lehetőséget nyújtanak a magyar kulturális értékek európai léptékű megismertetésére.

Az utolsó találkozóra a lengyelországi Lodzban került sor májusban. Az Epreskerti Általános Iskolából 3 pedagógusnak és 5 diáknak volt lehetősége elutazni.

Az iskolában egy népi szokásokat megelevenítő, néptánccal, népzenével fűszerezett gálaműsoron is részt vettünk, ahol betekintést nyertünk a lengyel lakosok szokásaiba, történelmébe.

A házigazdák bemutatták Lengyelország leghosszabb sétálóutcáját, a Piotrowska utcát, Torun városában pedig a Kopernikusz-örökséget csodáltuk meg – számolt be Gállné Luterán Anita.