Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.03. 18:07

Rázós ez az idei termés a nyírtéti gazdánál....

<p>Nyírtét - Kaplonyi József rázógéppel szüretelte a meggyet szerdán. A gazda 13 hektáros ültetvényéhez vásárolta a kézimunkát, s vele a növekvő napszámok sokaságát megtakarító, majdan pedig jobb híjján helyettesítő, korszerű rázógépet.</p>

Nyírtéten Kaplonyi József rázógéppel szüretelte a meggyet szerdán. A gazda 13 hektáros ültetvényéhez vásárolta a kézimunkát, s vele a növekvő napszámok sokaságát megtakarító, majdan pedig jobb híjján helyettesítő, korszerű rázógépet.

A 13 millió forintos berendezés bár nem olcsó, a tulajdonosa úgy véli hamarosan megtérül, bár a mostani 60-70 forintos meggyár mellett ez távolabbra kerül, hiszen az önköltség is legalább e körül van. Az viszont biztos, hogy jóval kevesebb idő alatt, jóval kevesebb emberrel – összesen voltak tán tizen – és jóval jobb minőségben takarítható be így a termés, persze egy érésgyorsító permetezést követően.

 

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!