Helyi közélet

2015.06.18. 16:00

Még csütörtökön is oltották a hajdúnánási hodálytüzet

Hajdúnánás - A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében keresi a lángok okát.

Hajdúnánás - A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében keresi a lángok okát.

Könnyebben, a kezén sérült meg az az állatgondozó, aki társával egy hajdúnánási juhtelepen tartózkodott szerdán este, amikor az kigyulladt – tájékoztattak a mentők. Mint már beszámoltunk róla, két nádfedeles juhhodály, egy nyolcszáz négyzetméteres fémszerkezetű, nagy értékű, speciális terménytároló és abban nyolcszáz nagyméretű körbála, valamint filagória és fakerítés égett teljes terjedelmében Hajdúnánás külterületén.



A helyi hivatásos tűzoltókon kívül Debrecenből, Hajdúböszörményből, Nyíregyházáról és Tiszaújvárosból összesen tíz tűzoltójárművel érkeztek egységek a lángok megfékezésére. A tűzoltást a megyei műveleti szolgálat irányította. Elpusztult nagyjából 700 juh, megégett egy erőgép, egy pótkocsi és egy kisteherautó is. Az oltás legkritikusabb szakaszában egyszerre nyolc vízsugárral több, mint harminc tűzoltó dolgozott. Az utómunkálatok még csütörtökön napközben is tartottak – tájékoztatott a katasztrófavédelem illetékese.

Úgy tudjuk, hogy egy bálamozgató járműből kiugró szikra miatt kapott lángra a gazdaság, bár a környékbeliek szerint ekkora pusztítást csak szándékos gyújtogatás okozhat. Még nem derült ki, hogy rendőrségi eljárást kell-e indítani a tűzeset ügyében.

HBN


Hajdúnánás – Két nádfedeles juhhodály, egy nyolcszáz négyzetméteres fémszerkezetű színben nyolcszáz nagyméretű körbála, valamint filagória és fakerítés égett teljes terjedelmében Hajdúnánás külterületén szerda este.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában