Eötvös-győzelem a városi derbin

Eötvös-győzelem a városi derbin
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Vasárnap délután került sor az NB II-es röplabda bajnokságban a két debreceni egyesület mérkőzésére. Az első fordulóban, november végén az egyetemisták voltak a pályaválasztók, ekkor idegenben az Eötvös DSE győzött 3:2-re, majd márciusban ismét az Eötvös DSE nyert játszmavesztés nélkül.

A mérkőzés elején felváltva estek a pontok, majd fokozatosan elhúztak az „eötvösös” lányok és tetemes különbséggel nyerték az első szettet.

A második játszmában 10:9-ig tartotta magát a DEAC, majd Fehér Anna Ditta sorozatban kilencszer nyitott, így a végjátékban már csak a különbség mértéke volt kérdéses.

A harmadik játékrészben ismét folyamatosan nőtt a két csapat közötti különbség, a vendégegyüttes úgy is megnyugtató különbséggel győzött, hogy minden játékosa játéklehetőséget kapott.


DEAC – Eötvös DSE 0:3 (-17, -16, -18)

DEAC: Szabó Csenge, Bardócz Brigitta, Bancsi Judit, Vincze Csilla, Gégény Flóra Enikő, Schwegler Gerda. Csere: Karovski Grorija (libero). Edző: Kuszkó Zsolt

Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Fehér Zsófia, Vojth Ildikó, Dr. Kovács Katalin, Kiss Viktória, Kovács-Miskolczi Noémi. Csere: Barnucz Gréta, Tóth Kinga, Gáspár Anita. Edző: Szombathy András