Eötvös, de nem cirkusz, hanem strandröplabda

Kategóriájában Puskás Fanni az Eötvös Kupa egyik esélyese
Kategóriájában Puskás Fanni az Eötvös Kupa egyik esélyese
Debrecen – Tavaly még 120-an, idén már százzal többen ütik a labdát a homokon.

A közelgő, augusztus 21-én Hajdúnánáson és Hajdúböszörményben megrendezendő Eötvös Kupa nemzetközi strandröplabda torna sajtótájékoztatóját tartották csütörtökön Debrecenben.

Nánás és Böszörmény

A hölgyek már tavaly is megmérkőztek az Eötvös Kupáért Hajdúnánáson, ahol idén öt kategóriában, a megyében egyedülálló adottságokkal rendelkező hat pályán zajlanak a küzdelmek. Hajdúböszörményben a Városi Strandfürdőben a tavaly nyáron megépült igényesen kialakított három pályán, három kategóriában az erősebb nem küzdelmeit rendezik meg. Szombathy András, a torna főszervezője elmondta, 10 ország (Afganisztán, Finnország, Magyarország, Nigéria, Portugália, Románia, Srí Lanka, Szlovákia, Ukrajna, Vietnam) mintegy 220 strandröplabdása küzd majd a minél jobb helyezésekért a két helyszínen.

Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere kiemelte, a város számára ez az esemény a nyár egyik koronája, külön öröm számukra, hogy vendégül láthatnak több száz résztvevőt, ráadásul színvonalas, látványos programmal szórakoztathatják a lakosságot.

Debreceni esélyes

Puskás Fanni, az Eötvös DSE játékosa az U20-as kategóriában a nyíregyházi Tóth Kingával lép pályára. – A teremröplabda mellett már három éve strandröplabdázom, amit azért szeretek nagyon, mert rendkívül mozgalmas a játék és sokat kell a labdába érni. Kifejezetten szeretem a nánási pályát, már többször játszottam rajta az elmúlt években. Tavaly nem volt szerencsém az Eötvös Kupán, mert egy sérüléssel bajlódó párom volt, bízom benne, most Tóth Kingával sokkal jobb eredményt érek el. A nevezést látva elmondható, a magyarok között sok az erős ellenfél, viszont a külföldieket nem ismerem, de ott is lehetnek kifejezetten jó képességű duók. Ennek fényében a lehető legjobb helyezést szeretném elérni, ha minden összejön, jó lenne a négy közé jutni – fogalmazott az ifjú debreceni tehetség.

A sajtótájékoztató után rendezték a verseny nyilvános sorsolását, amit a http://eotvoscup.fw.hu honlapon tekinthetnek meg az érdeklődők.

Boros NorbertSporthírek


hirdetés