Enyhítették a sámsoni kislányok zaklatójának büntetését

Enyhítették a sámsoni kislányok zaklatójának büntetését
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Öt évről 3 és fél év fegyházbüntetésre enyhítette másodfokon a Debreceni Ítélőtábla annak a férfinak a büntetését, aki hónapokon át zaklatott szexuálisan egy 13 és egy 8 éves kislányt 2014-2015-ben Hajdúsámsonban.

Csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletében a dr. Elek Balázs vezette tanács a vádlott cselekményét enyhébben minősítette. Az ítélőtábla megállapította, hogy F. Róbert különös visszaeső, s bár a vádlotti erőfölény és a pszichikai befolyásolás vitathatatlan, azonban nem erőszakkal történt a cselekmény, mely szexuális visszaélés bűntettének minősül.

Illusztráció: Matey István
Debrecen - A vádlott kijelentette, hogy nem követe el a terhére rótt bűncselekményeket. Nem érzi bűnösnek magát és vallomást sem tett F. Róbert Ádám vádlott a tizenkettedik életévét be nem töltött, hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletébe...

A tett

A vád szerint a vádlott és élettársa 2012-től éltek együtt egy tanyán, ahol gyakran megfordult az asszony testvére. A nővér 8 és 13 éves lányai – a két sértett – is nagyon ragaszkodtak nagynénjükhöz, illetve a vádlotthoz is. A két család rendszeresen összejárt, a vádlott ezt a bizalmas viszonyt kihasználva követte el a bűncselekményeket. 2014 decemberében, míg az asszonyok beszélgettek, a vádlott a másik szobában a 13 éves kislány mellé ülve intim testrészei közelében simogatni kezdte a gyermeket. Akkor hagyta abba, amikor a kislány eltolta a kezét.

Illusztráció
Debrecen - A két család rendszeresen összejárt, ezt használta ki a vádlott. Halmazati büntetésként öt év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a vádlottat, aki hónapokon át zaklatott szexuálisan egy 13 és egy 8 éves kislányt Hajdúsámsonban – tájékoztatott Tatár Tímea szóvivő. F. Ró...

2015 júniusában, a házban kettesben maradt a 8 éves kislánnyal, az ölébe ültette a gyermeket és a kezét megfogva megpróbálta a nadrágján keresztül a nemi szervéhez érinteni. A sértett tiltakozott, és kiszaladt a szobából. Egy másik alkalommal a 8 éves gyermeket a vádlott kísérte ki éjszaka, és amikor a kislány kijött az udvari WC-ből, letolt nadrággal várt rá. A két kislány el akarta felejteni a történteket, ezért sem egymással, sem édesanyjukkal nem beszéltek arról. 3 hónappal később azonban a 13 éves kislány a tévében hallott egy hasonló hírt, és mindent elmesélt, majd megtették a feljelentést is.

HBN