Enyhítettek a büntetésükön

Debrecen – A cselekmény átminősítése miatt kevesebbet kell ülniük a tetteseknek.

Megváltoztatta a Debreceni Törvényszék (DT) a Hajdúszoboszlói Járásbíróság év eleji elsőfokú ítéletét L. János és társai büntetőügyében – közölte dr. Veszprémyné dr. Szajkó Márta, a DT sajtótitkára. A három férfi egy idős hajdúszoboszlói házaspártól 1 millió forintot tulajdonított el 2013 májusában.

A másodfokú bíróság jogerős határozatában a vádlottakat nagyobb értékre, társtettesként elkövetett lopás bűntettében találta bűnösnek. A büntetőtanács úgy ítélte meg, hogy míg a társtettesként való elkövetést helyesen állapította meg az elsőfokú bíróság, addig a bűnszövetségben történt elkövetést nem lehet kétséget kizáróan bizonyítani. Az ülésen az elsőrendű vádlott, L. János vallomásában azt mondta, a lopást egyedül ő követte el, cselekményét pedig az alkalom szülte.

A Debreceni Törvényszék a büntetés kiszabásakor az enyhébb minősülésre tekintettel enyhített a büntetésükön is. A Debreceni Törvényszék a büntetés kiszabásakor az enyhébb minősülésre tekintettel enyhített a büntetésükön is. Az elsőrendű vádlottat – mint többszörös visszaesőt – 2 év 6 hónap, a másodrendű vádlottat 2 év, a harmadrendű vádlottat 2 év 10 hónap szabadságvesztéssel sújtotta.

HBN

A cikk folytatása a Napló szombati számában olvasható.