Magyarország

2008.03.13. 13:56

Fidesz: a népszavazás nyomán kieső pénzt lehet, és kell is pótolni

<p>Bűnbakkeresésnek nevezte Áder János azt, amit Gyurcsány Ferenc kormányfő csinál a vasárnapi népszavazás óta. A Fidesz frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmonda, hogy a kormánynak nemcsak erkölcsi, de alkotmányos és politikai kötelessége is a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésével kieső összeg pótlása. <BR /></p>

A fideszes politikus a bűnbakkeresést egy újabb hazug kampány első lépésének ítélte. Az ellenzéki politikus hozzátette: a kormány minden baj okát abban látja, hogy az emberek nemet mondtak a vizitdíjra, a kórházi napidíjra és a tandíjra.

A kormány folyamatosan azt hangoztatja, hogy nincs miből pótolni a kieső összeget, pedig ez Áder János szerint csupán szándék kérdése. A hiányzó 15 milliárd forint ugyanis csupán elenyésző hányada a költségvetésnek. Ráadásul ennek a kérdésnek a rendezése erkölcsi, politikai és alkotmányos kötelessége is a kormánynak - tette hozzá Áder.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!