Ennyi volt az adventi hangulat: leszedik az ünnepi fényeket

Ennyi volt az adventi hangulat: leszedik az ünnepi fényeket
© Fotó: Matey István
Debrecen – Nemcsak az utcákról, hanem a villamosokról is leszerelik az égősorokat.

Vízkereszt után, csütörtökön a Dehusz Nonprofit Kft. kilenc közmunkása hozzálát a karácsonyi díszkivilágítás lebontásához. Pethe Tamás, a vállalat ügyvezetője elmondta: az advent kezdete, november vége óta esténként működő, elsősorban a belvárost, néhány nagyobb utcát és a kiskörutat fényárba borító csaknem 170 ezer fényforrást – az időjárástól függően – három-négy hét alatt szerelik le, valamint szállítják raktárba.

Padok a karácsonyfából

A Kossuth téren álló 16 méter magas város karácsonyfájáról a tervek szerint szintén csütörtökön kezdik el darus, kosaras autó segítségével leszedni a díszeket, illetve a fényfüzéreket. Az Abai Sándor felajánlása nyomán oda került fenyőn összesen 16 ezer 500 égő világított. A fát az AKSD Kft. dolgozói szállítják el és darabolják fel. A törzs­ből a Dehusz munkatársai méretre vágott paddeszkákat készítenek – közölte érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal.

Nincs több fénylő villamos

A két „fényvillamostól” is elbúcsúzhatunk, mától nem járnak tovább az égősorokkal díszített szerelvények. A DKV illetékesétől megtudtuk, hogy ezeken a CAF és régi kék KCSV villamosokon szólt az elmúlt hetekben karácsonyi muzsika két megálló között. Mostantól ezt is nélkülöznünk kell, csaknem egy évig.

HBN–OCs