Sport

2014.06.03. 10:15

A Brit Ligába csábítják Tabakát

Debrecen - Az Európa-bajnoki challenge-re készülő debreceni versenyzőt négy csapat is szerződtetné.

Debrecen - Az Európa-bajnoki challenge-re készülő debreceni versenyzőt négy csapat is szerződtetné.

Versenyek tekintetében nem áll túl jól Tabaka József ebben a szezonban, eddig mindössze két viadalon állhatott starthoz a debreceni salakszóró. (Csak az érdekesség kedvéért, tavaly ilyenkor már 20 versenyen volt túl a magyar bajnok!) A hosszú sérülésből felépült vaspapucsos edzésekkel próbálja formába hozni magát, annak ellenére, hogy több megkeresése is volt Brit Ligában szereplő csapatoktól.

Anyagi okok

– A szezon legelején a Glasgow Tigers illetékesei szerződtettek volna, ám úgy éreztem, akkor vagyok korrekt, ha megkérdezem a tavalyi klubomat, az Edinburgh Monarchs vezetését. Az Uralkodók nem gördítettek akadályt a szerződés elé, de hozzátették, a közeljövőben – ha a szabályok lehetővé teszik – számolnának velem, ezért nemet mondtam a Tigriseknek. Az utóbbi hetekben, napokban ismét megtaláltak a szigetországból, előbb a Middlesbrough-i Redcar Bears, majd a Sheffield Tigers képviselője érdeklődött az elképzeléseim felől. Nagyon jól esett, hogy többen is igényt tartanának rám, de úgy döntöttem, nem megyek vissza a Brit Ligába ebben az évben – mondta határozottan Tabaka, aki megindokolta a döntését. – Balszerencsésen indult a szezonom, három blokkom is megállt, amiket szervizelni kellett. Mivel nincs versenyem, így bevételem is alig, s mivel Angliában két vadonatúj motorra lenne szükségem, így ezt a plusz kiadást nem tudom vállalni. Maradnak a hazai viadalok, illetve az európai meghívásos versenyek.

Forog az agya

Bár nem a legjobbak az előjelek, Tabaka bizakodva várja a pünkösdhétfőn Debrecenben megrendezendő egyéni Európa-bajnoki challenge-et. – Már nem telik el úgy nap, hogy ne jutna eszembe a verseny, állandóan forog az agyam. Az egyik motoromat már teljesen beállítottam a challenge-re, míg a másik versenygépet a szerdai és vasárnapi edzésen tesztelem, hogy a lehető legjobb legyen. Még kisebb finomítások vannak hátra, de biztos vagyok benne, hogy minden összeáll a hétfői derbire – fogalmazott a kétszeres magyar bajnok.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!