Ennyi hiba nem fér bele: nem tudták hozni az újvárosiak a múlt heti teljesítményt

Temesvári János
Temesvári János - © Fotó: Derencsényi István, archív
Balmazújváros – Küzdelmes, kiélezett összecsapást vetített előre a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásának nyolcadik fordulójában megrendezett Cegléd–Balmazújváros derbi. A szerdán este lejátszott találkozó valóban nagy csatát hozott, azonban a papírformával ellentétben nem hajdú-bihari diadallal zárult.

Az immár új edzőpáros, Varga Péter és Jakab László által irányított Pest megyei alakulat mentálisan felfrissülve, és bizonyítási vágytól égve rohanta le Füzesi Ferenc alakulatát, és aratott 32–26-os győzelmet.

A meccs első negyed órájában még az Újváros akarata érvényesült, ám a hazaiak fokozatos kezdték átvenni az irányítást, amit végig meg is tudtak tartani. Hiába igyekezett a Balmaz, ezúttal sem tudott ponttal, pontokkal hazatérni Ceglédről.

Pont az ellentéte

– Jól kezdtük a mérkőzést, de ahogy telt az idő, egyre több technikai hiba csúszott be, sok volt az eladott labda, és rengeteg ziccert hagytunk ki. Talán nem megfelelően koncentráltunk, nem jól reagáltunk arra, hogy a hazaiak nagyon akartak. Egy kiesés ellen menekülő csapatnál sosem lehet tudni, melyik arcát mutatja, riválisunk ezúttal nagyon pörgött. Az is egyértelmű volt, hogy mindenki bizonyítani szeretett volna az új edzőnek, akinek a hatása egyébként már látszódott is, egészen más taktika szerint játszottak a ceglédiek, mint eddig. Ez az összecsapás pont az ellentéte volt a komlóinak, amelyen összeszedett játékkal, igazi csapatként tudtunk fölényes sikert aratni – tekintett vissza a szerdán este történtekre Temesvári János, a Balmazújváros balszélsője, aki elismerte, hogy nyilván nem ilyen derbire számítottak, ettől függetlenül nincsenek összetörve.

– Nem szabad szétesnünk, továbbra is az élen állunk az alsóházban, és szeretnénk megtartani a helyünket, az egész éves teljesítményünket tekintve ennyivel tartozunk magunknak, és a szurkolóinknak is. Következik két hazai meccs, előbb a PLER, majd az Eger látogat hozzánk, ezeket a találkozókat meg kell nyernünk.

HBN


Az alsóház állása

7. Balmazújváros KK 8 3 2 3 199–196 18
8. Mezőkövesdi KC 7 4 3 – 170–159 15
9. Orosházi FKSE 7 3 2 2 182–179 15
10. B. Braun Gyöngyös 7 2 1 4 175–175 13
11. Komló 7 1 – 6 167–192 13
12. PLER Budapest 7 5 1 1 181–173 12
13. Ceglédi KKSE 8 2 2 4 231–230 11
14. Eger Eszterházy SZSE 7 3 1 3 175–176 9


Úgy látszik, jót tett az edzőváltás a Ceglédnek
Balmazújváros –  Az utóbbi időben roppant szerényen teljesítő, sereghajtó Cegléd otthonába látogatott a hetedik Kőnig-Trade Balmazújváros a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásának 8. fordulójában szerdán este. A kiesés elől menekülő Pest megyei alakulatnál a múlt héten edzőváltás történt, amitől úgy látszik, megtáltosodtak a játékosok, hiszen 32–26-os győzelmet arattak az esélyesebb újvárosiak ellen.​