Enni pedig vasárnap is kell(ene) mindenkinek

Akt.:
Enni pedig vasárnap is kell(ene) mindenkinek
© Fotó: MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetsége
Debrecen - Hajléktalanok és más rászorulók között összesen 150 adag töltött káposztát osztottak ki a hajdú-bihari szocialisták a Petőfi téren.

Négy éve kezdődött

Huszka Imre, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke emlékeztetett arra, hogy négy évvel ezelőtt éppen az ő kezdeményezésükre kezdődött el a hajléktalanok és más rászorulók utcai étkeztetése. „A mai sajtótájékoztatónknak az ad szomorú aktualitást, hogy Nyitrai államtitkár úr a minap olyat mondott, hogy Magyarországon nem éhezik senki, és aki mégis megfordul ilyen alkalmakon, az csak magának köszönheti, hogy ilyen helyzetbe került. Nos, mi meghívtuk erre a mai ételosztásra államtitkár urat, aki persze nem fogadta el a hivatalos invitálásunkat. Pedig ezeket a szerencsétlen sorsú embereket megkérdezhette volna, hogy akkor szükség van-e ilyen alkalmakra, vagy se. Ez azért is nagyon szomorú, mert úgy tudjuk, hogy Nyitrai úr a politikai szerepvállalása előtt egy karitatív szervezetnél dolgozott” – mondta Huszka Imre, hozzátéve, hogy december 26-án a megye több településén várják meleg étellel és egy kis szeretettel a szegényeket.

Egészen tavaszig

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese arról beszélt, hogy országos akciót hirdetnek, ami azonban nem ér véget karácsonykor, hanem egészen tavaszig tart. – A választókerületi irodákba várjuk azokat a felajánlásokat (játékot, ruhát, tartós élelmiszert), amit ünnep előtt fogunk kiosztani – mondta, hozzátéve, hogy azért osztanak ételt vasárnap, mert az állami melegedők ünnepnapokon és vasárnap, amikor leáll az ország, nem üzemelnek.

HBN