Ennél jobb helyen nem lehetett volna a szabadnapos rendőr

Akt.:
Ennél jobb helyen nem lehetett volna a szabadnapos rendőr
© Fotó: police.hu
Biharkeresztes – A Biharkeresztesi Rendőrőrs szolgálaton kívüli járőrvezetője fogta el azt a 21 éves fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy idős nénit Berettyóújfaluban.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy idős néni 2015. szeptember 24-én 17 óra körüli időben sétált hazafelé Berettyóújfalu egyik utcájában, majd amikor majdnem a házához ért, egy fiatalember hátulról megfogta a sértettnél lévő szatyrot, amit ki akart tépni a kezéből. A 75 éves néni próbálta megakadályozni, hogy a tettes elvegye a szatyrát és megszorította azt, azonban a fiú végül erőszakkal kirántotta a szatyrot, felült a narancssárga színű kerékpárjára és a közeli erdő irányába menekült.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A sértett segélykiáltására felfigyelt egy közelben lakó szabadnapos rendőr, aki azonnal szolgálatba helyezte magát, felült a motorjára és az elkövető után hajtott. Gut Gábor rendőr főtörzsőrmester a Krúdy Gyula utcában utolérte és elfogta a gyanúsítottat, majd átadta az időközben helyszínre érkező berettyóújfalui kollégáinak. A 21 éves N. Gergőt a járőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására. A helyi lakos beismerő vallomást tett.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A berettyóújfalui rendőrök az eltulajdonított szatyrot – benne a sértett készpénzével és értéktárgyaival – a terhelttől lefoglalták és visszaadták az idős hölgynek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –