Otthon, édes otthon

Ha továbbjut a Loki az UEFA-kupában, vélhetően ismét vándorolnia kell.

Amennyiben a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapata bejut az UEFA csoportkörébe, a mérkőzéseket – csakúgy mint a Manchester United esetén –  nem lehetne megtartani az Oláh Gábor utcai stadionban annak alkalmatlansága miatt – adta hírül a klub honlapja.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség illetékesei a BL-selejtező harmadik körének lejátszása előtt Debrecenben jártak, hogy megtekintsék a helyszínt. Ezt követően hoztak egy döntést, amelyről írásban is értesítették a DVSC-t.

A végzésben közölték, hogy a nézők kényelmét figyelembe véve a kevés férőhely miatt nem tarthat mérkőzéseket a DVSC a debreceni stadionban, ha nagycsapattal kerül össze.

Mivel a Manchester United az UEFA szerint olyan kaliberű gárda, amelynek fogadására nem alkalmas az Oláh Gábor utcai létesítmény, ezért a Puskás Ferenc Stadionba kellett vinni a mérkőzést. „Értékelésünket a stadion általánosan vett alacsony minőségű infrastruktúrájára alapoztuk” – áll a végzésben.

„Ezek alapján vegyék tudomásul a fent említetteket és tájékoztassák az UEFA adminisztrációt egy másik pálya megjelölésével”. A döntés az UEFA-kupa csoportmérkőzéseire is vonatkozik.

Amennyiben a csapat a csoportkörbe jutna a következő intézkedéseket kellene megtenni: fejleszteni a sajtó részére szánt tereket, a lelátó beton alapzatát felújítani, az irányítószobát megfelelően felszerelni, fixen bekamerázni a stadion egész területét.

Az Európai Labdarúgó Szövetség a végzést a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének mérkőzéséig (tehát csak a Hajduk Split elleni mérkőzésig) és az UEFA-kupa 1. köréig hagyta jóvá. 

Szilágyi Sándor cégvezető a honlapnak a következőket mondta: – A döntés ellenére klubunk a lehetőségek határain belül megpróbálja elhárítani az akadályokat, majd – ha továbbjut a csapat – ismét UEFA-engedélyt kérünk ahhoz, hogy a csoportmérkőzéseket itthon játszhassuk.

T. Cs.