Kósa Lajos: muszáj engedményeket tenni a szurkolóknak

Akt.:
Kósa Lajos
Kósa Lajos - © Fotó: Matey István
Debrecen – A változások könnyebbé tehetik az NB I-es mérkőzések látogatását a nézők számára.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, Kósa Lajos szerint a sporttörvénynek a testület által kezdeményezett módosítása esetén könnyebbé válik az NB I-es labdarúgó-mérkőzésekre járás – fogalmazott az MTI.

Az Országgyűlés honlapján található dokumentum szerint a bizottság eldöntötte, hogy kezdeményezi a sportról szóló 2004. évi I. törvény sportrendezvények biztonságával összefüggő módosítását. A módosító javaslat általános indoklásából kiderül: a konzultáció eredményeként konszenzus született abban, hogy – többek között – felül kell vizsgálni a hatályos jogi szabályozást.

Az indítvány kidolgozása során a szurkolók által benyújtott írásbeli javaslatokat is figyelembe vették. Kósa Lajos elmondta, a változások könnyebbé tehetik az NB I-es mérkőzések látogatását a nézők számára. Úgy fogalmazott: bizonyos engedményeket muszáj tenni, így például lemondtak a szurkolói utaztatásról, a szurkolói kártya és regisztráció alkalmazását pedig a klubokra bízzák, csak a kiemelt kockázatú meccseken lesz kötelező a névre szóló jegyértékesítés. A politikus hozzátette: a bizottság javaslatában számos egyéb módosítás is szerepel, amely megkönnyíti a szurkolók számára a mérkőzésre járást, és reményét fejezte ki, hogy ez jótékonyan hat majd a meccsek nézettségére, illetve támogatja a sport ügyét.

HBN


Labdarúgó NB I – Kósa Lajos: könnyebbé válik a meccsre járás
Budapest – Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, Kósa Lajos szerint a sporttörvénynek a testület által kezdeményezett módosítása esetén könnyebbé válik az NB I-es labdarúgó-mérkőzésekre járás.


Csányi Sándor: “gyakorlatilag elfogytak a nézők”
Budapest – A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett ünnepségen a hazai szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak.


Loki-drukkerek nélküli meccs
Debrecen – Nem lesznek ott a csapat következő meccsén a DVSC szurkolói.

hirdetés