Engedély nélküli lőfegyvert és lőszert rejtegettek az újlétai férfiak

Engedély nélküli lőfegyvert és lőszert rejtegettek az újlétai férfiak
© Fotó: police.hu
Újléta – A hajdúhadházi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást két újlétai férfi ellen.

A vámospércsi nyomozók 2016. február 29-én házkutatást tartottak egy 34 éves férfi újlétai családi házában, ahol egy sörétes lőfegyvert, egy maroklőfegyvert és több lőszert találtak, amelyek tartásához a helyi lakos hatósági engedéllyel nem rendelkezett. A rendőrök Sz. Szabolcsot bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Vámospércsi Rendőrőrsre előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Jársbíróság elrendelt.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Az ügyben végzett adatgyűjtés alapján a nyomozók még aznap házkutatást tartottak Sz. József újlétai lakosnál is, amelynek során a férfi személygépkocsijának csomagtartójában egy sörétes lőfegyvert, egy maroklőfegyvert és lőszereket találtak. A nyomozók a 29 éves férfit előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy a fegyvereket és a lőszereket Sz. Szabolcs adta oda neki azért, hogy azokat elrejtse. A rendőrök az engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket lefoglalták.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Sz. Szabolcs ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, Sz. József ellen – szabadlábon hagyása mellett – bűnpártolás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást május 31-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –