Engedély nélküli fegyvert találtak az autójában

Balmazújváros – A balmazújvárosi rendőrök lőfegyverrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 29 éves gyanúsítottal szemben.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság nyomozást folytatott F. Árpáddal szemben lőfegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2014. augusztus 7-én délután fél hatkor egy Balmazújváros külterületén lévő dűlőúton a járőrök megállítottak egy Opel típusú személygépkocsit és igazoltatták a sofőrt. A rendőrök az intézkedés során a kézifék mellett megláttak egy fegyvert, amelyről a 29 éves gépjárművezető elmondta, hogy az ő tulajdona, azonban annak tartásához engedéllyel nem rendelkezik. A gépjármű átkutatása során a fegyvert az egyenruhások lefoglalták, más jogsértő eszközt nem találtak. F. Árpádot elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra.

A kirendelt igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy a lefoglalt légpuska lőfegyvernek minősül, ezért F. Árpádot lőfegyverrel való visszaélés elkövetésének gyanúja miatt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelttel szemben folytatott nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság 2015. január 26-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –