Engedély nélkül árult ukrán gyógyszert, kiszúrták a NAV-osok

Akt.:
Engedély nélkül árult ukrán gyógyszert, kiszúrták a NAV-osok
Hajdúhadház – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya egészségügyi termék hamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást V. Ilona hajdúhadházi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. november 13-án délelőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy hajdúhadházi üzletben tartottak ellenőrzést, amely során a kiszolgálópult egyik fiókjában 218 darab ukrán feliratú, ismeretlen eredetű gyógyszert találtak és foglaltak le, valamint bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a rendőrségen. A megalapozott gyanú szerint a tablettákat a bolt üzemeltetője, V. Ilona szerezte be azért, hogy azokat a boltban értékesítse.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemény alapján a lefoglalt tabletták Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméknek minősülnek, a nő a forgalomba hozatalukhoz nem rendelkezett engedéllyel. Az 50 éves hajdúhadházi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés