Helyi közélet

2015.01.03. 10:35

Árokba csúszott autókhoz riasztották a hajdúsági tűzoltókat

Hajdú-Bihar - Tizenegy segélyhívás érkezett megyei főügyeletünkre az elmúlt 24 órában. Három tűzeset és hét műszaki mentés adott feladatot a tűzoltóegységeknek, egy esetben pedig téves volt a jelzés.

Hajdú-Bihar - Tizenegy segélyhívás érkezett megyei főügyeletünkre az elmúlt 24 órában. Három tűzeset és hét műszaki mentés adott feladatot a tűzoltóegységeknek, egy esetben pedig téves volt a jelzés.

A tegnap este, megyénket is elérő ónos eső miatt négy baleset történt Hajdú-Biharban árokba csúszott autókhoz riasztották a tűzoltókat. Kora este Hajdúböszörmény-Pródnál, alig egy óra múlva pedig Hajdúnánás közelében csúszott meg egy személygépkocsi. A két járműben utazó öt ember sértetlenül szállt ki a járművekből, a helyi egységek kivontatták az árokból mindkét autót.

Nem sokkal később Egyeknél is történt két baleset. Este nyolc óra körül, egy Telekháza irányába tartó személygépkocsi fordult keresztbe az úton, veszélyeztetve ezzel a közúti forgalmat. Személyi sérülés itt sem történt, az egyeki önkormányzati tűzoltók segédkeztek a műszaki mentésben. Késő este pedig a település külterületén csúszott árokba egy autó. A helyi tűzoltók kivontatták a járművet, a két utas nem sérült meg, így folytatták útjukat.

Ezen kívül két kéménytűzhöz is kellett vonulni. Kora délután Hajdúdorogon, a Tokaji utcában izzott a korom egy családi ház kéményében, amit a hajdúnánási hivatásos tűzoltók drótkötél és kéziszerszámok segítségével tisztítottak meg a parázsló részektől. Esztáron a Petőfi utcában pedig egy lakóház hat négyzetméteres kazánházának kéménye gyulladt ki. A létavértesi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók itt is eltávolították az izzó részeket, és megtiltották a kémény használatát.

A kéménytüzek mellett sajnos szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos segélyhívás is érkezett megyei főügyeletünkre. Az esti órákban Nyírábrányba, a Budaábrányi utcába riasztották a nyíradonyi őrs tűzoltóit. A 100 négyzetméteres családi házban a szén-monoxid érzékelő bejelzett, és az ott lakó két személy rosszullétre panaszkodott. A tűzoltók átszellőztették az épületet, a gázszolgáltató szakemberei pedig kizárták a lakást a szolgáltatásból. A mentőszolgálat kórházba szállította a két embert.

Debrecenben is bejelzett a szén-monoxid érzékelő egy Csapó utcai lakásban késő este. Az ott lakó idős hölgy fejfájásra és rosszullétre panaszkodott. A kiérkező városi tűzoltók azonnal megkezdték a lakás átszellőztetését, és méréseket végeztek, de veszélyes anyag koncentrációt a műszerek nem mutattak. A gázszolgáltató szakemberei megállapították, hogy a gáztűzhely hibája miatt volt gázszivárgás, így annak további használatát megtiltották. A mentőszolgálat az idős hölgyet kórházba szállította.

Kelemen-Madai Petra tű.hdgy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában