“Én akkor levetkőzöm, és meztelenül szaladok a pályára” – Így állt meg az élet Sényőn 90 percre!

Jobbra: Lakatos László édesapja
Jobbra: Lakatos László édesapja - © Fotó: Purger Tamás
Sényő – Egy kis falu nagy napja: szerdán szinte megállt az élet az 1400 fős Sényőn, amikor NB III-as helyi focicsapat a rekordbajnok Ferencvárossal csapott össze.

A meccs ideje alatt az iskolában tanítási szünetet rendeltek el, de még a helyi üzletek is hamarabb bezártak a meccs miatt. A kihalt utcákban csupán néhány idős hölgy sepregetett csupán a verandán – a környékbeli fociszurkolók, nagyjából 3000-en már a Kossuth utcai stadionban voltak.

A sényői focisták között akad ételfutár, építőipari munkás, áruszállító is – ők mindannyian szabadságot vettek ki, hogy a pályára léphessenek. A stadionhoz közeli kocsmában pedig egymást váltották a vendégek.

A legjobbaknak járó 10-es számban játszó Lakatos Lászlónak az édesapja is a presszóban volt, ott iszogatott a barátaival, és azt mondta: – Meglátja az egész ország, az én fiam lövi majd a győztes gólt!

– Én akkor levetkőzöm, és meztelenül szaladok a pályára – vágott közbe a haverja.

Hiába a 4-0-s vereség, valóságos népünnepély volt ez Sényőn.

Forrás: borsonline.hu


A kék mezes sényőiek jól küzdöttek a Fradi ellen
Sényő - A Sényő-Carnifex edzői büszkék a Ferencváros ellen helytálló csapatukra. Mint ismert, a Sényő szerdán a Ferencvárost fogadta a Magyar Kupa főtáblájának harmadik körében. A hazaiak az első félidőben nagy meglepést szereztek azzal, hogy lényegében nagyobb helyzetet sem hagytak a Fradinak és...

Sényő - Magyar Kupa: A Fradi nyert Sényőn, ám a hazai emelt fővel jöhettek le a pályáról. Vége! Letelt a két perc hosszabbítás, majd felharsant a hármas sípszó, nyert a Fradi 4-0-ra. Le a kalappal a sényőiek előtt, akik az első félidőben kiválóan fociztak, nem engedtek helyzetet a nagynevű Frad...Sporthírek