Emmi: Hadházy Ákos megalapozatlan, hamis vádakat fogalmaz meg

Budapest – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felszólítja Hadházy Ákos LMP-s politikust: ne próbálja meg hamis vádaskodással, megalapozatlan állításaival rossz színben feltüntetni a minisztériumot.

A tárca ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az LMP antikorrupciós szakszóvivője csütörtökön azt mondta: a rendőrség is bűncselekménynek tartja az Öveges-programban történteket, a projekt kiírása pedig nem történhetett meg anélkül, hogy az Emmi európai pénzekért felelős helyettes államtitkársága ne tudjon róla.

A minisztérium pénteki válaszában úgy fogalmaz: a politikus rendre hibás állításokat fogalmaz meg a fejlesztéspolitikai területtel kapcsolatosan, melyből arra lehet következtetni, hogy nincs tisztában az általa vitatott programokkal és pályázati kiírásokkal.

Kifejtették: az említett felhívásokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség írta ki 2010 márciusában, majd 2012. februárban. Az Emmi 2014. január 1-től látja el az érintett projektek irányító hatósági feladatait, amelyekkel kapcsolatban 81 esetben tett bejelentést szabálytalanság gyanújával.

A programmal kapcsolatos kifizetések leállítását nem indokolták a szabálytalansági eljárások, hiszen azok nem a teljes programot érintették. Cáfolták azt is, hogy a kifizetés leállításával veszélybe kerültek volna azok a szabályos projektelemek is, amelyek több ezer diákot és több száz pedagógust segítettek.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek