Emmi: bővül az egyházi közfoglalkoztatás

Budapest – Az egyházi közfoglalkoztatás a jövő esztendőben a már folyó tevékenységek mellett új lehetőségekkel bővülhet – közölte a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

A tárca Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának közleménye szerint ezen lehetőségek közé tartozhat a templomkertek, a plébániák, parókiák, a temetők, a szakrális emlékhelyek állagmegóvása, karbantartása, folyamatos gondozása, haszon- és gyógynövény termesztési, kertészeti, állattenyésztési, háztáji programok indítása, a vallási turizmus fejlesztése, a hátrányos helyzetű személyek és társadalmi csoportok felzárkóztatása.

Megjegyezték, hogy az idén az egyházak és intézményeik, az egyházi karitatív szervezetek – összesen 565 közfoglalkoztató – több mint 5600 fő bevonásával működtetik közfoglalkoztatási programjaikat.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés