Emléktáblát avatnak Bujtor István tiszteletére

Emléktáblát avatnak Bujtor István tiszteletére
Bujtor István emléke előtt tisztelegve bronz emléktáblát helyez el a Veszprémi Petőfi Színház és a Veszprém Megyei Önkormányzat a teátrum főépületének falán. Az avatóünnepség az elhunyt színművész és színházigazgató születésnapján, május 5-én lesz.

A színház bejárata mellett az 1991-ben elkészült Latinovits Zoltán emléktábla közelébe kerül a Bujtor Istvánt ábrázoló bronz tábla. Mindkét alkotás a budapesti Albert András ötvösművész tervei alapján készült – tájékoztatott Varga Róbert, a színház sajtófőnöke.

Ezen a napon a színház előcsarnokában a Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény Alapítvány anyagából Bujtor-emlékkiállítás nyílik, amelyet B. Müller Magda fotóművész állított össze. A színházban este Eperjes Károly főszereplésével újból látható lesz a műsorról lekerült Kakkukfészek című előadás, amelyet Bujtor István rendezett és ő is játszotta benne Bromdent, az indiánfőnököt. Ezt a szerepet most Szalma Tamás veszi át, aki pályafutása során a nyolcvanas évek végén a pécsi színházban már megformálhatta Bromdent. A felújított produkciót Keszthelyen és nyáron Tihanyban is megtekinthetik a nézők.

Bujtor István 2008. január 1-től haláláig, 2009 szeptemberéig vezette a Veszprémi Petőfi Színházat Eperjes Károly művészeti tanácsadóval.

– Független Hírügynökség –