Emlékhelyet avattak a néhai városvezető tiszteletére

Emlékhelyet avattak az elhunyt országgyűlési képviselő, polgármester emlékére
Emlékhelyet avattak az elhunyt országgyűlési képviselő, polgármester emlékére - © Fotó: Magánarchívum
Püspökladány – A város néhai polgármestere, Arnóth Sándor életének és munkásságának tiszteletére létrehozott emlékhelyet avattak a Karacs Ferenc Múzeumban a napokban – adott tájékoztatást Dombi Imréné.

A napokban megrendezett eseménynek Arnóth Sándor egykori munkahelye, a Karacs Ferenc múzeum adott otthont. Az emlékhely avatásra rokonok, barátok, tisztelők sokasága jött el, köztük Fazekas Sándor, mezőgazdasági miniszter, Tasó László, közlekedésért felelős államtitkár, Rácz Róbert a hajdú-bihari kormányhivatal vezetője és Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A múzeum udvarán rózsafát ültettek, valamint köré emlékhelyet alakítottak ki, míg az épületben Arnóth Sándor személyes tárgyaiból kis kiállítóhelyet hoztak létre. Ez utóbbi helyre a megjelentek egy-egy szál rózsát helyeztek el.

Arnóth Sándor a Sárrét országgyűlési képviselője, Püspökladány polgármestere volt. 2011. március 16-án autóbaleset áldozata lett az M3-as autópálya 42. kilométer szelvényében, amikor a parlamenti ülésről hazafelé tartva járműve a sztrádán a forgalommal szemben haladó, kivilágítatlan gépkocsival ütközött.

HBN