Emlékezve gyűjtenek erőt az ünnepi teendőkre

Akt.:
Sajtótájékoztató és ünnepi program a Dorkász Szolgálat Alapítvány fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából
Sajtótájékoztató és ünnepi program a Dorkász Szolgálat Alapítvány fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A partnerszervezetek, többek között a Debreceni Református Egyházmegye és a Karitatív Testület képviselőivel együtt ünnepelte kedden, a Kölcsey Központban negyedszázados évfordulóját a Dorkász Szolgálat Közhasznú Alapítvány, amely 2016-ban önállósodott, és a holland Dorcas segélyszervezet nevét is magyarosította idén augusztusban.

Az alapítvány ügyvezető igazgatója, Kiss Ábel Lukács a Naplónak elmondta, a Dorcas 1983-ban alakult, magyarországi szervezetét kilenc év múlva hozták létre. Erre emlékezve tartottak ünnepséget, melyen Dirk Jan Groot holland alapító is részt vett. A rendezvényen a debreceni iskolák növendékei adtak műsort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

A Dorkász Szolgálat 15 településen több mint 40 gyülekezettel és intézménnyel – köztük határon túliakkal – együttműködve valósítja meg fejlesztő programjait Máté Evangéliuma 25. része szellemében. Azaz a rászorulók – kiemelten a családok, a hátrányos helyzetű gyermekek és a nehéz körülmények között élő idősek segítését. A már jól ismert kék vödrös akcióval is főleg őket célozzák meg közösen a református szeretetszolgálattal.

HBN-ÉP