Emelt díjas telefonszámon kínálnak állást – RTL Híradó

Gyanús hirdetésben kínál állást és hitelt is egy cég egy országos hirdetési lapban. A felhívásban egy normál mobilszám szerepel, később viszont kiderül, hogy emelt díjas számot kell hívni, percenként 500 forintért.

Ráadásul az ügyintéző többször újrahívatja magát. A számot felhívta az RTL Híradó is, és több ezer forint eltelefonálása után kiderült: se találkozni, se más elérhetőségen beszélni nem lehet a cég képviselőivel. A fogyasztóvédők szerint gyanús a hirdetés.

Feljelentést eddig még senki sem tett

A hirdetésben valós munkát ajánlanak, azonnali kezdéssel, korra, nemre, iskolai végzettségre tekintet nélkül. Egy normál mobilszám van megadva hozzá. Aki azonban felhívja, azt egy másik emberhez irányítják, akit egy 90-es, emeltdíjas számon lehet elérni. Ez 500 forintba kerül percenként. Felhívta a számot az RTL Híradója is, de csak annyit árult el a férfi, hogy Győrben vannak. Személyes találkozóra nem volt lehetőség, és a szerződést is postán küldenék.

Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője azt RTL Híradónak azt mondta, hogy amennyiben ilyen problémák mutatkoznak már a szerződéskötés előtt, akkor tanácsos más munkalehetőséget keresni. Illetve -amenyiben konkrét probléma adódott – a rendőrséget kell felkeresni.

Feljelentést eddig még senki sem tett a hirdető cég ellen.

– Független Hírügynökség –