Emelnék a temetkezési és parkolási díjakat

Akt.:
Emelnék a temetkezési és parkolási díjakat
© Fotó: Matey István
Debrecen – Számos fontos döntés meghozatalára készül a debreceni önkormányzat közgyűlése csütörtökön.

A településkép védelmére hivatkozva a mainál kevesebb óriásplakátot látna szívesen a debreceni önkormányzat. A csütörtöki közgyűlés elé kerülő egyik előterjesztésből az derül ki, hogy ezért adót vetnének ki ezekre, mely évente legfeljebb 12 ezer forint lenne négyzetméterenként.

Nőnének a parkolási díjak

Egy másik előterjesztés szerint a debreceni temetőket üzemeltető AKSD Kft. azt kéri az önkormányzattól, hogy az idei két és fél százalékos infláció miatt járuljanak hozzá a temetői díjak ilyen mértékű emeléséhez.

Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Az arcképes havi bérlet 6 500 forintról 6 600-ra drágulhat januártól Debrecenben. Amennyiben a debreceni önkormányzat közgyűlése csütörtökön jóváhagyja, január 1-től nőnek a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) viteldíjai. Az erről szóló előterjesztésben az szerepel, hogy a cég 2,41 sz...

A DV Parking Kft. a felszíni várakozóhelyek egy órára vonatkozó használati díjának emelését javasolja a közgyűlésnek. Eszerint a kiemelt várakozási övezetben ez az összeg a jelenlegi 440 forintról 480 forintra változna. Az indoklás szerint, ha magasabb a tarifa, a belvárosi parkolóhelyeken gyorsabban cserélődnek az autók.

Újabb utcák az övezetben

A nagyerdei mélygarázs kihasználtságának javítása érdekében a szolgáltató azt is kéri, hogy az Ady Endre utat, valamint a Pallagi út, a II. János Pál pápa tér és Nagyerdei körút közötti szakaszát az I-es díjfizetési övezetből sorolják át a kiemelt díjfizetési övezetbe. Az előterjesztésben szintén szerepel, hogy január 1-től az alábbi közterületeket sorolják be az I-es díjfizetési övezetbe: Ajtó utca (33 parkolóhely), Cegléd utca (34 parkolóhely), Haláp utca (37 parkolóhely), Kazinczy utca (18 parkolóhely), Kígyó utca (50 parkolóhely), Szombathi István utca (93 parkolóhely), Teleki utca (120 parkolóhely), Vígkedvű Mihály utca Haláp utca és Szent Anna utca közötti szakasza (90 parkolóhely), Zöldfa utca (25 parkolóhely).

P+R parkolók

A polgármesteri hivatal a DV Parking Kft.-vel közösen vizsgálja a városba bevezető, nagyobb főutak környezetében P+R parkolók kijelölésének, kialakításának lehetőségét – olvasható a fentieken kívül november 23-i önkormányzati közgyűlési előterjesztésben.

HBN–OCs