Helyi közélet

2013.06.19. 07:59

Rektorokat nevezett ki az államfő és a miniszterelnök

Budapest, 2013. június 18., kedd (MTI) - Rektorokat nevezett ki Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök - olvasható a Magyar Közlöny keddi számában.

Budapest, 2013. június 18., kedd (MTI) - Rektorokat nevezett ki Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök - olvasható a Magyar Közlöny keddi számában.

Az államfő határozatával az emberi erőforrások miniszterének javaslatára július 1-jétől a győri Széchenyi István Egyetemen négy évre Földesi Péter egyetemi tanárt, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen Somorjai-Kiss Tibor egyetemi tanárt, a Debreceni Egyetemen pedig Szilvássy Zoltán egyetemi tanárt bízta meg a rektori feladatok ellátásával.

Orbán Viktor - az emberi erőforrások miniszterének a fenntartóval egyetértésben tett előterjesztésére - a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán Cziglányi Zsolt főiskolai tanárt július 1-jétől négy évre, a budapesti Pünkösdi Teológiai Főiskolán Paul Gracza főiskolai tanárt augusztus 1-jétől négy évre, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán Varga István főiskolai tanárt pedig június 18-ától öt évre bízta meg a rektori teendők ellátásával.

Ugyancsak rektori kinevezést kapott a kormányfőtől a bajai Eötvös József Főiskolán Melicz Zoltán egyetemi docens június 15-étől három évre, az egri Eszterházy Károly Főiskolán Liptai Kálmán Csaba főiskolai tanár július 1-jétől négy évre, a Kecskeméti Főiskolán Ailer Piroska főiskolai tanár, továbbá a Szolnoki Főiskolán Túróczi Imre főiskolai tanár július 1-jétől öt évre.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola és a Szolnoki Főiskola esetében a rektor megbízatását meghosszabbították.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában