Embertelenül bántak a lánnyal: műkörömépítésnek indult, nemi erőszak lett a vége

Akt.:
Embertelenül bántak a lánnyal: műkörömépítésnek indult, nemi erőszak lett a vége
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – A megismételt másodfokú tárgyaláson két évet kapott, amit négy évre felfüggesztettek.

Bűnsegédként elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítése, valamint társtettesként elkövetett tiltott pornográf felvétellel visszaélés ügyében két év, végrehajtásában négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa J. Zs., egy ügy harmad rendű vádlottját a hétfőn megtartott tárgyaláson. A tanács döntésével helybenhagyta az eljárási szabálysértés miatt decemberben már megismételt másodfokon eljárt Debreceni Törvényszék ítéletét.

Fogdosni kezdte

A bíróság által megállapított tényállás szerint az első és másodrendű vádlott élettársak voltak, míg J. Zs. jó ismerősük. 2009 tavaszán Debrecenben megismerkedtek az akkor 17 éves, a nyíracsádi lakásotthonból szökésben lévő sértettel, akiről úgy tudták, hogy korábban prostituáltként dolgozott. Meggyőzték, hogy költözzön hozzájuk albérletbe és ott prostitúciós tevékenységet folytasson. A sértett alkalmanként 5–10 ezer forintot kapott a férfiaktól, ezt a pénzt az első és másodrendű vádlott saját céljaira fordította. Azért, hogy nekik hogy minél több bevételük legyen, megkérték J. Zs-t, hogy a sértettről készítsen a nemi vágy felkeltésére alkalmas fényképeket és így szerepeltesse internetes szex hirdetésben. A sértett nem sokkal később ismeretlen helyre távozott.

2010 augusztusától az első rendű vádlott újabb prostituáltakat keresett, hogy nekik dolgozzanak az albérletükben. Akikkel megegyezett, azokról meztelen fotókat készítettek és feltették az internetes oldalra is. Az újabb sértett az első és másod rendű vádlott révén találkozott J. Zs-vel, aki 2010 februárjában a tetőtéri szobájába műköröm építésre hívta a lányt. Ott erélyes hangon felszólította, hogy vetkőzzön le és fogdosni kezdte. Az ellenálló sértettet pofon vágta, majd bejött egy ismeretlen férfi, aki falhoz nyomta és megerőszakolta a lányt.

HBN

Címkék: ,